Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pac-Man kunde inte avsluta

- 08/05/2011, 17:06 -
1 av 5

Isaac Brekken

2 av 5

Isaac Brekken

3 av 5

Isaac Brekken

4 av 5

Isaac Brekken

5 av 5

Isaac Brekken

Manny Pacquiao vann ett ensidigt domslut efter tolv ronder mot Shane Mosley. Men mästaren var inte nöjd efteråt.

Publiken i MGM Grand Garden i Las Vegas fick se den filippinske kongressledamoten Manny Pacquiao (54-3-2) bevisa varför han anses vara världens bästa boxare natten till söndag svensk tid.

En åldrande Shane Mosley (46-7-1) hade helt enkelt inget att sätta emot snabbheten hos Pacquiao även om amerikanen fortfarande inte blivit utslagen under sin 18 år långa karriär.

I den tredje ronden var det dock nära då Mosley blev nerslagen. Det såg ut att påverka Mosley som större delen av matchen hade svårt att träffa med några tunga slag alls men i alla fall höll sig på benen.

Publiken på drygt 16 000 personer buade också flera gånger ut Mosley för hans ovilja att ge sig in i slagdueller med mästaren.

Segersiffrorna skrevs till 120-108, 120-107 och 119-108 efter tolv ronder.

– Jag boxades mot den bäste i världen. Han har otrolig kraft i slagen, hårdare än jag någonsin blivit träffad tidigare, sa Mosley efter matchen.

Pacquiao var däremot allt annat än nöjd.

– Det var inte min bästa match. Jag gjorde vad jag kunde men det var inte det resultat jag hade väntat mig, sa han besviket efteråt.

Kramp i benet

Pacquiao plågades också av kramp i sitt ena ben, något som påverkade hans prestation enligt tränaren Freddie Roach.

I och med segern försvarade Pacquiao sin titel i WBO och har nu vunnit fjorton raka matcher.

Segern gav även mästaren en garanterad lön på minst 20 miljoner dollar medan Mosley fick nöja sig med fem miljoner dollar.

I en av förmatcherna vann exmästaren Kelly Pavlik (37-2) via majoritetsbeslut över Alfonso Lopez (21-1) i sin första match på tretton månader.