Tisdag 30 Nov
Stockholm

Här är det ni absolut inte får missa under helgen

Dags att tacka av ännu en säsong av magisk fotboll från de brittiska öarna och den iberiska halvön. Även Serie A spelar sin sista omgång under söndagen.
Dags att tacka av ännu en säsong av magisk fotboll från de brittiska öarna och den iberiska halvön. Även Serie A spelar sin sista omgång under söndagen. Foto: JON SUPER/SCANPIX

Ta del av allt det ni absolut inte får missa under helgens sportsändningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De europeiska ligorna går nu in i den sista omgången. Formel 1-cirkusen rullar vidare och de franska mästerskapen i tennis drar igång. Med andra ord är det en fullspäckad helg som sportvärlden har att se fram emot.

Och är nedan följer det ni absolut inte får missa.

Lördagen:

AIK-Gefle; En viktig batalj i vad som börjar utkristallisera sig som mittenträsket. AIK har chans att gå upp i en (förmodad) temporär serieledning, samtidigt som Gefle också får chansen att hänga på i toppen av allsvenskan. Drabbningen går av stapeln på Råsunda Stadion och sänds i Canal Plus.

Real Madrid - Almeria; Almeria är avhängda och redan klara för Segunda Division till nästa år. Vad som däremot är högst intressant med matchen är att en viss portugis kan klättra upp som den spelare som gjort flest mål någonsin under en enda säsong i den spanska högstadivisionen. För närvarande har han gjort 38 officiella mål, allt han behöver är en till balja. Så bänka er klockan 20.00 för att se en enmansshow från Cristiano Ronaldo av sällan skådat slag.

Deportivo la Coruna - Valencia / Levante - Real Zaragoza; För er som (mot all förmodan) tröttnat på Ronaldos envisa bolltrillande kan i stället se fram emot en episk batalj i bottenträsket av La Liga. Eller rättare sagt två sådana. Deportivo och Zaragoza ligger båda två precis kring nedflyttningsstrecket och är involverade i en bottenstrid som kan sluta exakt hur som helst. Vid vinst för Deportivo är de klara, det är ungefär det enda som faktiskt står klart. Sju lag kan helt enkelt ramla ur beroende på hur resultaten artar sig.

Söndagen:

Roland-Garros; Klockan 11.00 drar äntligen den andra Grand Slam-turneringen för året igång. Sveriges stora hopp, Robin Söderling, spelar mot den tyske servekungen Benjamin Becker.

Spaniens GP; F1-cirkusen gör ett nytt pitstop. Som vanligt körs racet på Circuit de Catalunya och går av stapeln klockan 13.30.

Allsvenskan; Örebro SK mot Gais, IFK Göteborg mot Trelleborg och Syrianska FC mot IFK Norrköping. Helt enkelt ett fullspäckat schema under allsvenskans nionde omgång.

Premier League; Vad ni än ser i helgen se till att ni absolut inte missar kakafonin som utspelar sig vid Premier Leagues nedflyttningsstreck. Klockan 17.00 drar den sista omgången igång och precis som i Spanien kan minst sagt vad som helst hända.

Serie A; Till skillnad från lagen i Premier League och La Liga råder det lugn och ro i botten av Serie A. Klara att åka ur är Sampdoria, Brescia och Bari. AC Milan är klara mästare, även lagen till Champions League är färdigställda. Med andra ord kan ni helt sonika välja bort den sista omgången av Serie A till förmån för häng med familjen, mys med er respektive eller redan nu börja förbereda sig för den stundande NFL-säsongen. Allt är oavsett vad mer intressant att följa än slutstriden i Italien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela