Sir Alex var besviken efter matchen.
1 av 4
Sir Alex var besviken efter matchen. - Foto: Alastair Grant / SCANPIX
Evra fick glädja sig åt Rooneys mål ett tag.
2 av 4
Evra fick glädja sig åt Rooneys mål ett tag. - Foto: Manu Fernandez / SCANPIX
Messi var som vanligt ödmjuk efter matchen.
3 av 4
Messi var som vanligt ödmjuk efter matchen. - Foto: Manu Fernandez / SCANPIX
Även Pep var ödmjuk. Här ser han mest glad ut.
4 av 4
Även Pep var ödmjuk. Här ser han mest glad ut. - Foto: Matt Dunham / SCANPIX

Ferguson: "Ingen har någonsin spöat oss så"

Sir Alex Ferguson har aldrig sett ett bättre fotbollslag. Alla var överens om vilka, och vem, som var bäst.


Matchstatistik

Barcelona 3 - 1 Manchester United

22  Skott  4

12  Skott på mål  1

6    Hörnor 0

15  Tacklingar 23

68 % Bollinehav 32 %

 

LONDON. Drömfinalen mellan Europas två största och bästa lag infriade alla förväntningar och alla var överens efter matchen. Alex Ferguson visste att förlora med högt huvud:

– Under alla mina år som tränare har jag aldrig sett ett bättre lag. De hypotiserade oss med sitt passningsspel och vi kunde aldrig hantera Lionel Messi, sa Ferguson på presskonferensen efter matchen. 

Leo Messi överöstes även med lovord av sin egen tränare Josep Guardiola efter matchen:

– Han är den bäste spelare jag sett och antagligen den bäste jag kommer att se, rapporterar Gazzetta dello Sport.

Messi delar rekord

Messis 2-1 mål var hans tolfte i tävlingen, vilket innebär att han nu delar rekordet för antal gjorda mål med den legendariske skyttekungen Ruud van Nistelroy.

I de engelska tidningarna haglade superlativen över Barcelona och framförallt Messi. "Lionel King", "Messiah", "King Messi", "Messi the magician" och "Messi final" stod att läsa. Det var klart vem som var matchens, och framförallt världens bästa spelare.

Messi själv var ödmjuk efter matchen:

- Att bli matchens spelare var det minst viktiga eftersom vi spelade så fantastiskt som vi gjorde. Vi var bra på alla områden.

Pep var också ödmjuk

Josep Guardiola glömde i sin gränslösa ödmjukhet inte att hylla Manchester United och framhöll vikten av förberedelse inför såna här matcher:

– Vi hade mer tid att förbereda oss inför matchen och det gav oss lugn och ro. Manchester United gör mål på dig med ingenting. Till och med deras tröjor är farliga, sa Guardiola till As.

– Jag kommer att fortsätta ett år till. Jag slutar den dag passionen är borta, annonserade Pep.

Manchester Uniteds franska vänsterback Patrice Evra erkänner på klubbens hemsida att Barcelona var klart bättre, men att United kommer igen:

- Vi vill alltid vara det bästa laget i världen, men nu får vi acceptera att de senaste tre åren har Barcelona varit bäst och vi har bara varit näst bäst.

Sir Alex besviken

Med nästan 70 % bollinnehav och 12-1 i avslut på mål avslöjar även statistiken hur matchen såg ut. Och Sir Alex var inte nöjd med sitt lags insats:

- Vi förväntade oss att spela bättre. Men ibland möter man ett lag som är mycket bättre och ikväll var en sån kväll. Det är synd att säsongen slutar så här, vi har gjort en bra säsong men det är en besvikelse att vi åker till Wembley två gånger och förlorar (Manchester City vann FA-cupfinalen, red anm.).

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!