Kör baklänges i stället!
1 av 3
Kör baklänges i stället! - Foto: ALBERTO SAIZ/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Paul Connors/SCANPIX
Världssttjärnan Alex Rodrigez diskuterar hur det skulle att vara med en granat i stället för en baseboll.
3 av 3
Världssttjärnan Alex Rodrigez diskuterar hur det skulle att vara med en granat i stället för en baseboll. - Foto: Mark J. Terrill/SCANPIX

Lista: Sporterna som måste skapas

Nyheter24 listar nu de fyra bästa sporterna som verkligen borde finnas.


Tidigare listor

Här kan ni ta del av de säsongens största floppar, de fem mest korkade OS-grenarna genom historien och här hittar ni de mest brutala tacklingarna i modern tid.

Om ni hellre behagar att läsa om sportklyschorna vi kan leva utan så finner ni den här. Ni kan även läsa om de fem mest korkade reglerna genom fotbollens mångåriga historia.

Slår man i dag på teven möts man av en kavalkad av sportsändningar, matcher och allt annat som kan förknippas med idrott. Det finns liksom ingen hejd på det. Sportkanaler överallt exakt hela tiden.

Och vi älskar det.

Men problem finns. Det tillkommer alldeles för få sporter i repertoaren. Något Nyheter24 nu vill råda bot på.

4. "Bloggathlon".

Föreställ er en lineup med alla de super-mega-über-bloggorskorna som huserar i Sverige. De står uppradade på led, gärna i en pose som matchar imagen (en syn som blir överflödig att ens beskriva). Där står de, klockan tolv på dagen. Tolv lövtunna damer, sen startar SM i kast med liten hjärna.

Det hela ser mer eller mindre ut som diskuskastning fast diskusen är utbytt med en rosa notebook med (hör och häpna) ett rättstavningsprogram installerat.

3. Bland bomber och granater

Basebollen är "as american as apple pie" och anses vara nationens stora nationalsport. Men nu är det så att jänkarna är fantastiskt bra på många olika saker, eller det är kanske lite av en överdrift. Vad de däremot är grymma på, är att spendera pengar som inte existerar på en militär som är designad för ett hot som inte heller det existerar. Med anledning av det vill Nyheter24 föreslå en ihopslagning. Kort och gott kommer sporten att se ut som baseboll, enda skillnaden är att vi byter ut bollen mot en äkta handgranat.

Varje spelsekvens inleds av att pitchern drar ut sprinten och sen fort som fan kastar iväg den mot slagmannen.

Spänningen.

Dramat.

Herregud vilka känslor man skulle få se på plan och framför allt på familjeläktaren. Namnet på denna idrott? "Basebomb", såklart.

2. Chicken Race

Ingen anställd på Nyheter24 har erfarenhet av att köra en formel 1-bil. Med andra ord är vi alla övertygade om att det inte kan vara särskilt svårt för en person med b-körkort att köra en sådan bil rakt fram. Man gasar, byter växel och bromsar. Sen att svängarna kan bli lite krångliga är en annan historia. Men Sebastian Vettel skulle få problem med undertecknades reaktionsförmåga.

Med andra ord krävs det en ny version av denna "idrott". Vi vill helt enkelt att man vänder på allt. Exakt allt.

Nu ska formel-1 bilarna köras baklänges. Punkt slut.

Det skulle åtminstone bli spännande att se vem som knäcker nacken först.

1. Galningar

Huruvida golf faktiskt är en idrott kan man orda om in i oändligheten. Slutligen landar man antingen på att tävlingsmomentet går ut på vem som behärskar mental yoga bäst eller vem som är bäst på att bygga ölkagge. För att piffa upp sporten en aning föreslår därför Nyheter24 att man helt vänder på steken och introducerar ett helt nytt moment. Först i mål.

Med andra ord ska nu sporten gå ut på att köra en golfbil fort som fan, slå bollen i farten och först runt på arton hål vinner. Återigen, punkt slut.

Need I say more:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.