Tisdag 19 Okt
Stockholm

Cheng vill tysta kritikerna

Victor Cheng tänker visa kritkerna att han kan leverera även på bortaplan när han går match i Jordanien på torsdag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Cage Warriors

Mer om galan och ett fullständigt matchkort finns på hemsidan.

När den brittiska organisationen Cage Warriors gästar Jordaniens huvudstad Amman på torsdag är en av deltagarna göteborgaren Victor Cheng (7-1).

Cheng går då karriärens andra match utomlands och för honom står mycket på spel.

– Den här matchen är extremt viktig. Det känns som att jag har lite att bevisa för de som ger mig kritik, säger Cheng till Kampsport24 från hotellrummet i Amman.

Sex av karriärens matcher har Cheng gått i The Zone FC hemma i Göteborg.

– På The Zone FC är min familj och mina vänner där. Det är jättekul att kunna ge dem en inblick i det jag gör men på samma gång är the galan arrangerad av min hemmaklubb och detta har skapat några frågetecken, säger han.

Därför är det viktigt att han nu går en match utomlands.

– Att gå match utanför sverige triggar mig. För mig så handlar det om motivation man måste vara motiverad för att fightas, säger Cheng.

Cheng ser också matchen som ett steg på vägen.

– Det är en målsättning att gå match i UFC. Men innan dess har jag en del att bevisa, säger han.

Är du rädd för att förlora?

– Självklart är jag rädd. Som fajter så är man inte rädd för att bli skadad eller för att något ska hända. Men vi är rädda för att förlora.

Jobbat hårt sedan titelmatchen

I maj blev Cheng mästare i The Zone FC men sa då till Kampsport24 att han kände sig förutsägbar i matchen. Sedan dess har han försökt ändra på en del.

– Jag har jobbat mycket sedan min förra fajt men på samma gång handlar det om att fightas intelligent. Det handlar mer om att jobba på detaljer bland mina svagare sidor.

Han har däremot inte förberett sig för torsdagens motståndare som är irländaren John Michael Sheil (3-0).

– Jag vet ingenting om mitt motstånd. De har bytt motståndare två tre gånger nu så när jag är inne i buren så kommer jag veta. Det spelar ingen roll egentligen, jag tänker på bästa möjliga motstånd.

Med sig på plats har han coachen Marcelo Yogui.

– Varje gång Marcelo eller August backar upp mig i buren så känner jag mig mycket bättre. Jag tycker själv att det är enkelt att ta emot instruktioner under matcher, säger han om coachernas betydelse.

På onsdag väger Cheng in och han säger att vikten är bra. En vecka före matchen vägde han ungefär 91 kilo och nu är det tre eller fyra kilor kvar.

På galan skulle även Reza Madadi ha gått en titelmatch. Men motståndaren Matt Veach skadade sig nyligen och Madadis team tackade nej till den ersättare som togs fram uppger arrangören till MMABloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela