Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jones redo för Rampage

Rampage slog senast Matt Hamill.
1 av 2

Rampage slog senast Matt Hamill.

Julie Jacobson

2 av 2

Mel Evans

Sport | 16/06/2011 11:43

Den nyblivne mästaren Jon Jones är rehabiliterad och försvarar bältet mot Quinton "Rampage" Jackson i september.

Den handskada som mästaren Jon Jones (13-1) dragits med en tid ska nu vara läkt och en läkare har gett honom tillåtelse att gå match igen i höst.

Redan nu är han bokad för en match. UFC skrev nyligen på Twitter att Jones och Quinton "Rampage" Jackson (32-8) muntligen accepterat att mötas på UFC 135 den 24 september i Denver.

23-åringen Jones tog bältet från Mauricio "Shogun" Rua i mars och det var då planerat att Rashad Evans skulle möta den unga mästaren i nästa match.

Men på grund av handskadan såg Jones först ut att tvingas till en operation som skulle hålla honom borta året ut och Evans blev istället bokad att möta Phil Davis i sommar.

När nu Jones är tillbaka tidigare än planerat blir det istället Jackson som får chansen. Denne besegrade så sent som förra veckan Matt Hamill via ett domslut vilket var hans andra raka seger.

På UFC 135 väntas det även bli matcher mellan Matt Hughes och Diego Sanchez samt mellan Mark Hunt mot Ben Rothwell.