Rory Mcllroy, golfens näste superstjärna

- 20/06/2011, 08:04 -

Scanpix

Nordirländaren krossade allt motstånd och plockade hem US Open - 22 år gammal. Men vem är han?        

BETHESDA. Redan innan sista rundan var han historisk. Rory Mcllroy är första spelaren som har gått tre rundor under 200 slag i tävlinges historia. Han gick ut sista rundan med åtta slags ledning, ändå måste han varit nervöst. Bara för tre månader sen gick 22-åringen ut i ledarbollen på Augusta med fyra slags ledning och kollapsade totalt. Han gjorde en mardrömsrunda och slutade tia.

80-slags-rundan är faktiskt den sämsta rundan någon har gjort efter att ha toppat turneringen efter tre rundor, i Masterturneringarnas historia. Men nu, under söndagens sista runda av US Open, höll han nerverna i styr och nu har det definitiva genombrottet kommit.

Nerverna höll och han forsatte att attackera och drygade ut sin ledning till en vinst. 16 under par och åtta slag före Jason Day, ren och skär utklassning.

– Han är makalös, och han har en sån underbar personlighet, kommenterade tidernas störste spelare, Jack Nicklaus, sin adepts genombrott och fortsatte:

– Han ser ut att gå en fantastisk karriär tillmötes. Han kan mycket väl slå mitt majorrekord.

McIlroy har en majorseger. Golflegendaren har 18.

Blev proffs vid 18 års ålder

Golf är och har alltid varit McIlroys stora passion. När han var två år gammal ska han ha slagit nästan 40 yards. Nordirländaren var med och vann Ryder Cups juniortävling 2004. Ett år senare var han som 15-åring med i sin första tävling på Europatouren.

I USA slog han igenom på riktigt 2010 när han besegrade Phil Mickelson efter särspel och plockade hem Quail Hollow Championship på PGA-touren. 

Håller på Machester United

Utanför golfen är han intresserad av fotboll, bilar och tennis. Favoritlaget är engelska Manchester United. Och frågan på allas läppar är nu om han kan komma att dominera golfvärlden lika länge och lika ihärdigt som en viss gammal skotte på Uniteds avbytarbänk?