1 av 2
- Foto: Nick Wass /Scanpix
2 av 2
- Foto: Nick Wass/ Scanpix

Svenskarna låg i toppen - sen gick allt fel

Peter Hansson slutade sjua i US Open, bäst av de sex svenskarna.


Svenskarna i US Open

7. Peter Hanson, -5.

14. Fredrik Jacobson, -2.

19. Johan Edfors, -1.

23. Henrik Stenson, +1.

45. Robert Karlsson, +5.

51. Alexander Norén, +6.

BETHESDA. Alla svenskarna klarade cutten och inför sista rundan skuggade Fredrik Jacobson täten, fyra slag under par på delad fjärdeplats. Sista rundan inleddes bra men sen gick spelet i baklås för svensken, han tappade och slutade på 14:de plats på minus två.

Uppåt gick det istället för Peter Hanson som gjorde en stark sista runda och slutade på sjundeplats, fem slag under par.  

Totalt sett var det en okej svensk tävling, men det kunde gått bättre. Ett par minuter före midnatt låg Fredrik Jacobson tvåa, Peter Hansson trea och Henrik Stenson precis utanför topp tio. Men efter slarv sjönk svenskarna tillbaka i positionerna.

Stenson slog dessutom av sin egen klubba och i samma veva skar upp ett djupt jack i handen.

Men det kvittade, för även ifall det goda spelet hade hållt i sig hade de aldrig haft en chans mot suveränen Mcllroy.

- Det finns ingen i världen som är i närheten av honom när han spelar så här bra, sa Johan Edfors som slutade på 19:de plats till Viasat Golf angående den nya världssensationen från Nordirland.

/
Relaterat
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

igår 23:08

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

igår 21:10
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

igår 20:12
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.