Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landeskog: Det känns fantastiskt

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 26/06/2011 14:12

Stor svensk succé i NHL-draften.       

SAINT PAUL. Inför var det mycket snack om Skellefteås backtalang Adam Larsson. Men istället blev det forwarden Gabriel Landeskog som draftades först. Och han gick tidigt, riktigt tidigt. Redan som nummer två i första rundan valde Colorado Avalanches honom, ett val han inte var helt missnöjd med.

- Det är en fantistisk känsla och en fantastisk förening. När jag var liten hade jag Peter Forsberg och hela det vinnande laget från 2001 på väggen, sa han till NHL.com.

Landeskog valde bort elitseriesspel och Djurgården för att istället ta steget över till Kandensiska juniorligan OHL 17 år gammal. Efter 120 poäng och 60 mål är han nu ett större namn "over there" än hemma i Sverige.

- Nu är nästa mål att vinna NHL med Colorado och hamna på någon annan unges vägg.

Adam Larsson valdes som fyra av New Jersey Devils och förväntas nu ta steget över till NHL redan första säsong. Mycket talar nu för att backtalangen har gjort sin sista säsong på ett bra tag i elitserien. Totalt valdes 28 svenskar i draften - och hela sex stycken valdes i första rundan.

Kanadensaren Ryan Nugent-Hopkins valdes först av alla av Edmonton.