Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marquardt skyller på läkarbehandling

Sport | 29/06/2011 20:19

Det var behandling mot låga halter av testosteron som fick Nate Marquard att stoppas från helgens UFC-gala.

När Nate Marquardt stoppades av den atletiska kommissionen inför invägningen till helgens UFC on Versus 4 i Pittsburgh förstod ingen vad som hänt.

Dana White var dock snabb med att gå ut med ett uttalande om att Marquardt gjort sitt i UFC.

I går kväll bröt Marquardt äntligen tystnaden.

32-åringen deltog då i programmet MMA Hour och berättade om varför han inte fick godkänt av läkaren att gå matchen mot Rick Story.

– Jag blev inte medicinskt godkänt på grund av det jag dragits med sedan i augusti. Förra året kände jag mig slö, mitt minne försvann och jag var lättretad. Jag visste att något var fel. Det kändes som att jag var övertränad även fast så inte var fallet, sa Marquardt i programmet.

Läkarna kom då på att han hade för låga halter av testosteron i kroppen och satte in behandling mot det.

Marquardt var under behandling inför matchen mot Dan Miller men inför mötet mot Story skulle han genomgå fler tester för att få tillstånd att fortsätta behandlingen.

Tre veckor före matchen på UFC on Versus 4 säger Marquardt att han började en ny omgång av behandlingen. När de sedan tog ett blodprov en vecka innan match var hans värden för höga.

Värdena fortsatte sen att sjunka under dagarna före matchen men det gick inte tillräckligt snabbt och han stoppades av den atletiska kommisionen.

Marquardt hävdar dock att han tog ett nytt blodprov på matchdagen och då var hans halter inom gränsvärderna.

Se en del av Marquardt intervju nedan.