Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tronskiftet: Djokovic besegrade Nadal

- 03/07/2011, 17:47 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

3-1 i set till serben i Wimbledon-finalen.

LONDON. Novak Djokovic visade varför han blir ny världsetta på tisdag och slog Rafael Nadal. Första set var väldigt jämnt och första breakchansen kom först i tioende gemet. Serben fick chansen och tog den. 6-4 och en tung start för Nadal. Spanjoren såg skärrad ut och andra set var var det inget snack, 6-1 till Novak Djokovic.

Då vaknade Nadal. I tredje set var han omutlig och slog tillbaka Djokovic med 6-1. De flesta kring centercourten trodde att mästaren var på gång - men i fjärde set kom Djokovic tillbaka och vann med 6-3 och vann sin första Wimbledon-titel i karriären.

- Det är svårt att beskriva med ord, det är den bästa dagen i mitt liv. Wimbledon var den första tävlingen jag såg och det är den tävlingen jag alltid velat vinna. Jag väntar fortfarande på att jag ska vakna, sa Novak Djokovic efter matchen.

Under hela 2011 har Novak Djokovic bara förlorat en enda match, ett otroligt facit. För Rafael Nafal var det den första förlusten på 21 matcher i Wimbledon.