Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige enkelt vidare till VM-semifinal

1 av 2

Kerstin Joensson/ Scanpix

2 av 2

Kerstin Joensson/ SCANPIX

Sport | 10/07/2011 14:45

Lisa Dahlkvist och Sveriges succé forsatte med 3-1 segern mot Australien. Men skönast var det nog för Lotta Schelin.

AUGSBURG. Inför en fullsatt arena var det aldrig något snack om vem som skulle gå vidare. Redan i den tionde minuten sköt Therese Sjögran 1-0 och efter femton minuter stod det 2-0 efter att Lisa Dahlkvist gjort mål. Kaptenen Caroline Seger och supersuccén Dahlkvist förpassade Nilla Fischer till bänken, och "Dala" tackade för förtroendet med sitt tredje mål i turneringen. Som var hennes absolut snyggaste hittills.

Motståndarna från "down under" reducerade visserligen genom Perry, men i den 53 minuten kunde Lotta Schelin efter slarv i motståndarförsvaret runda målvakten och äntligen få göra sitt första VM-mål. Landslagets superstjärnan har såhär långt gjort allting rätt - fram till avslutningarna, nu kan hon blir hur farlig som helst.

I semifinalen väntar på onsdag överraskningen Japan, som slog ut storfavoriten och hemmanationen Tyskland. En match som kommer bli betydligt tuffare än den här - men om Sverige fortsätter att spela såhär, har man ett jätteläge på VM-final.