Sverige enkelt vidare till VM-semifinal

Lisa Dahlkvist och Sveriges succé forsatte med 3-1 segern mot Australien. Men skönast var det nog för Lotta Schelin.

Så startade Sverige i kvartsfinalen

Sveriges startelva: 1 Hedvig LINDAHL - 4 Annica SVENSSON,  2 Charlotte ROHLIN, 7 Sara LARSSON, 6 Sara THUNEBRO - 15 Therese SJÖGRAN, 5 Caroline SEGER (K), 17 Lisa DAHLKVIST, 16 Linda FORSBERG - 14 Josefine ÖQVIST, 8 Lotta SCHELIN.

AUGSBURG. Inför en fullsatt arena var det aldrig något snack om vem som skulle gå vidare. Redan i den tionde minuten sköt Therese Sjögran 1-0 och efter femton minuter stod det 2-0 efter att Lisa Dahlkvist gjort mål. Kaptenen Caroline Seger och supersuccén Dahlkvist förpassade Nilla Fischer till bänken, och "Dala" tackade för förtroendet med sitt tredje mål i turneringen. Som var hennes absolut snyggaste hittills.

Motståndarna från "down under" reducerade visserligen genom Perry, men i den 53 minuten kunde Lotta Schelin efter slarv i motståndarförsvaret runda målvakten och äntligen få göra sitt första VM-mål. Landslagets superstjärnan har såhär långt gjort allting rätt - fram till avslutningarna, nu kan hon blir hur farlig som helst.

I semifinalen väntar på onsdag överraskningen Japan, som slog ut storfavoriten och hemmanationen Tyskland. En match som kommer bli betydligt tuffare än den här - men om Sverige fortsätter att spela såhär, har man ett jätteläge på VM-final.