Ortiz ändrade sig

- 15/07/2011, 08:10 -

Eric Jamison

Trots tidigare negativa besked så kommer Tito Ortiz att ställas mot Rashad Evans på UFC 133.

Tidigare i veckan stod det klart att obesegrade Phil Davis tvingats lämna återbud till huvudmatchen på UFC 133 mot Rashad Evans den 6 augusti på grund av en knäskada.

UFC hade först tagit kontakt med veteranen Tito Ortiz, som senast vid UFC 132 hade överaskat och besegrat Ryan Bader, för att höra om han var tillgänglig som ersättare. Men Ortiz hade avböjt med hänvisning till sin privata situation.

Därefter hade UFC kontaktat Lyoto Machida som muntligen accepterade matchen. Men när det var dags att förhandla om detaljerna stod parterna för långt ifrån varandra.

Efter de komplikationerna valde Ortiz att kontakta UFC och ställa upp som motståndare i huvudmatchen mot Evans trots det tidigare negativa beskedet.

I informationen från UFC efter detta drama framkommer det att även Vladimir Matyushenko var påtänkt som en alternativ ersättare.

Chris Leben och Chael Sonnen, som båda går i en viktklass under lätt tungvikt, hade också visat sitt intresse för matchen men UFC ville ha en ersättare från rätt viktklass.