Onsdag 28 Sep
Stockholm

Bästa kampsporten i augusti

Följ VM i taido i helgen.
1 av 4
Följ VM i taido i helgen. Foto: Kristian Ojala
2 av 4
Avslutar Silva augusti med ännu en seger?
3 av 4
Avslutar Silva augusti med ännu en seger?. Foto: Julie Jacobson
VM i judo kan bli lyckat för Sverige.
4 av 4
VM i judo kan bli lyckat för Sverige. Foto: Sabau Gabriela/IJF

Kampsport24 listar fem saker som en kampsportsälskare inte får missa under augusti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är inte semestertider för kampsportare under augusti. Under månaden händer det en hel del spännande saker och redan till helgen börjar det med svensk medverkan på UFC 133.

Här listar Kampsport24 fem saker som inte får missas under den kommande månaden.

5 augusti – Alexander Gustafsson på UFC 133

Augusti rivstartar med den kanske största händelsen för svensk del. Talangen Alexander Gustafsson möter stjärnan Matt Hamill i Philadelphia. En seger kastar in svensken i världstoppen och gör honom till landets mest framgångsrika MMA-utövare någonsin.

Som en bonus bjuder galan dessutom på ett efterlängtad hatmöte mellan Tito Ortiz och Rashad Evans. Galan ses på Canal+ Sport2 men det är inte givet att svenskens match får TV-tid då den sänds på Spike TV i USA. Underkortet visas på Facebook.

7 augusti - VM i taido

Varför ha med ett mästerskap i en liten sport som taido? Helt enkelt för att tävlingen kommer att vara möjlig att följa. Budokampsport.se finns nämligen på plats i Frankrike och kommet att bevaka tävlingen. Snabb rapportering hör inte till vanligheterna när det är mindre kampsporter.

Med i den svenska truppen finns Anna Cervin som tog dubbla medaljer på VM 2009. Hon gör dock comeback men får ändå ses som den starkaste medaljkandidaten.

23-28 augusti – VM i judo

För första gången på mycket länge har Sverige en medaljkandidat på VM. Unge Marcus Nyman som förra året vann EM och i år tog brons rankas som elva i världen vilket är bättre än någon svensk tidigare rankats.

Tävlingen avgörs i Frankrike och konkurrensen blir som vanligt mördande och i Nymans viktklass 90 kilo är det fullt av stora namn men Nyman har skrällt tidigare.

Sverige skickar totalt fyra utövare men det är endast Nyman som tippas ta en bra placering. Tävlingen kan man följa på ippon.com eller via livestream från eju.net.

27 augusti  -  Robert Helenius möter Siarhei Liakhovich

Nordens största boxare är enligt många den finska tungviktaren Robert Helenius som hittills vunnit alla 15 matcher som proffs. Senast slog han Samuel Peters och erövrade Europatiteln i EBU. Nu möter den långe Helenius veteranen Siarhei Liakhovich från Vitryssland som tidigare varit mästare i WBO.

Ännu en seger och Helenius kan stå på tur för de riktigt stora matcherna med ett världsmästarbälte på spel.

27 augusti  – Anderson Silva möter Yushin Okami på UFC 134

Här kan man snacka om ouppklarade affärer. Den senaste matchen Anderson Silva förlorade var just mot Yushin Okami. De båda möttes i januari 2006 och Silva blev diskad efter ett otillåtet knä. Sedan dess har han vunnit 14 matcher och cementerat sin roll som en av världens bästa.

Silva är självklart favorit men den smarte Okami har slagit killar som Nate Marquardt och ger sig aldrig lätt. Men på Silvas hemmaplan i Rio de Janeiro lär han ha alla odds emot sig. Galan sänds som vanligt på Canal+ Sport2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.