Johan Wissman slutade sist i sitt 400 meter.
1 av 3
Johan Wissman slutade sist i sitt 400 meter. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Deppar efter en ny dålig tid.
2 av 3
Deppar efter en ny dålig tid. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Även Angelica Bengtsson hade det svårt.
3 av 3
Även Angelica Bengtsson hade det svårt. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Svenskfiasko i DN-Galan

Det blev ingen lyckad dag för svenskhoppen i DN-Galan.


STOCKHOLM. 400 meters-löparen Johan Wissman har haft en jobbig inledning på årets säsong. Med tider runt 46 sekunder har han än så länge inte nått i närheten av sitt personbästa på 44.56. I kvällens DN-gala höll trenden i sig.

Wissman fick visserligen en bra start på loppet och hade häng på ledarna efter 300 meter, men väl på upploppet mattades han rejält. Till sist passerade han mållinjen som sista man på tiden 46.16, vilket innebär att han inte lyckades kavla in till VM.

– Det känns tråkigt, det var min ambition. Jag vill att det ska lossna, men det gör det inte riktigt och då ligger jag på den här nivån, sa han till SVT.

Och inte gick det mycket bättre för den talangfulle stavhopperskan Angelica Bengtsson som slutade på en sjunde plats. 4.41 klarades av galant, men när ribban höjdes till 4.51 tog det stopp för 18-åringen.

– Jag skulle verkligen ha hoppat högre idag. Jag ställde in ställningen fel inför det sista hoppet, hade jag fått ett försök till hade jag flyttat fram den och klarat höjden, sa 18-åringen till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!