Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hendo härskade

- 31/07/2011, 15:07 -
1 av 8

Kamil Krzaczynski

2 av 8

Kamil Krzaczynski

3 av 8

Kamil Krzaczynski

4 av 8

Kamil Krzaczynski

5 av 8

Kamil Krzaczynski

6 av 8

Kamil Krzaczynski

7 av 8

Kamil Krzaczynski

8 av 8

Kamil Krzaczynski

Dan "Hendo" Henderson besegrade Fedor Emelianenko i huvudmatchen på nattens Strikeforce-gala.

Det tog lite över fyra minuter för Dan Henderson att besegra Fedor Emelianenko och radera den sista gnutta av mystisk som tidigare omgav den ryska legendaren.

Emelianenko inledde matchen intensivt med slagkombinationer men Henderson lyckades med sina tunga händer få "Den siste kejsaren" att backa.

Märkena efter Hendos nävar var snabbt synliga på Emelianenkos ansikte och matchen spenderades några minuter upp mot burväggen där Henderson verkade trivas bra.

Kombattanterna särade på sig och en höger från Emelianenko fick tillfälligt Henderson till mattan. Emelianenko följde upp med slag men Henderson vände och med knäna i mattan lossade han en uppercut som sänkte Emelianenko och fick domaren att stoppa matchen.

- Jag har alltid varit ett stort fan av Fedor och jag har mycket respekt för vad han gjort i sporten. För mig är denna vinst en storprestation i jämförelse med det andra jag gjort i sporten, sa Henderson i intervjun direkt efter matchen.

Emelianenko har nu förlorat tre matcher på rad och står utan kontrakt. Med tanke på att han tjänat stora pengar men inte presterat är en comeback i Strikeforce eller UFC högst osannolik. Det är möjligt att detta var Emelianenkos sista match.

40-årige Henderson står även han utan kontrakt men uttryckte önskemål om att försvara sin titel i Strikeforce som han tog från Rafael “Feijao” Cavalcante i mars i år.

Tate ny titelhållare

På galan försvarade även holländskan Marloes Coenen sin bantamviktstitel mot Miesha Tate och efter matchen hade bältet en ny ägare.

Med en extensiv bakgrund inom brottningen lyckades Tate hålla Coenen på mattan under stora delar av matchen. Coenen hade gått 23 matcher utan att förlora via submission men efter ha blivit utmattad av Tate satt strypningen i fjärde ronden.

- Jag hade en bra start på min träning inför matchen men ett svårt slut. Det är svåra tider som skapar en mästares hjärta. Svåra tider gör dig tuffare, sa Tate i intervjun efter matchen.