Fredag 30 Jul
Stockholm

Zuffa sparkar konkurrentens fajters

1 av 2
2 av 2

Enligt tränaren Martijn de Jong får Marloes Coenen samt två andra fajters från det holländska teamet Golden Glory lämna UFC och Strikeforce.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Golden Glory är Hollands bästa klubb och har producerat en strid ström av världsstjärnor. Nyligen sparkades deras affischnamn Alistair Overeem från sitt kontrakt med Strikeforce och nu har de drabbats av nya bakslag.

Huvudtränaren Martijn de Jong meddelar nämligen på Twitter att Marloes Coenen, som fram till i söndags var mästare, samt Valentijn Overeem får lämna Strikeforce medan Jon Olav Einemo sparkas från UFC.

– Det här är ett hårt slag för oss. Jag tycker det är orättvist mot våra fajters. De tränar hårt och de står för underhållande matcher, säger de Jong till Mmajunkie.

Överraskande beslut

De kommer alla tre från förluster men främst är beslutet att släppa den topprankade Coenen överraskande. Hon förlorade precis sin titel till Miesha Tate men får alltså ändå lämna organisationen.

För Einemos del blev det förlust i hans UFC-debut men mötet med Dave Herman belönades som galans bästa match.

För de Jong kommer beslutet som en överraskning.

– Jag får det inte att gå ihop. Är det här framtiden för sporten, undrar han.

Konkurrent till Zuffa

Golden Glory arrangerar även galor med namnet United Glory. Bland annat planerar de en gala i Moskva i Ryssland i december. Detta samt Zuffas konflikt med exmästaren Overeem kan ligga till grund för dagens beslut om avsked, men i nuläget har inte företaget lämnat någon kommentar.

I nuläget är Sergei Kharitonov den enda fajter från Golden Glory som finns i Zuffa. I sepember möter han Josh Barnett i Strikeforce. Frågan är vad som händer om han förlorar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Hendo härskade