Torsdag 29 Jul
Stockholm

Gustafsson segrade

Svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson besegrade Matt Hamill under nattens UFC 133 i Philadelphia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alexander Gustafsson

Född: Arboga

Ålder: 24 år

Längd: 196 centimeter

Vikt: 93 kilo

Tränar: Stockholm och San Diego

Record: 12-1 (8 KO, 3 sub)

Meriter: Har vunnit tre raka matcher i UFC.

Det var ursprungligen tänkt att Alexander "The Mauler" Gustafsson skulle ställas mot Vladmir Matyushenko under nattens UFC 133, men då den vitryske fightern skadat sig ersatte UFC honom med Matt Hamill.

Matchen mot Hamill var på förhand utan tvekan den viktigaste, största och tuffaste utmaningen i den 24-årige svenskens karriär.

Gustafsson inledde första ronden avvaktande och höll avståndet till Hamill genom konstant rörelse i ett försök att försvåra för amerikanen att ta ner matchen till mattan.

Gustafsson använde sin räckvidd och effektivt fotarbete för att hålla Hamill på avstånd och han var framgångsrik med sin taktik. Men trots det blev Gustafsson träffad tillräckligt hårt för att ett sår ovanför det högra ögat skulle öppnas.

I andra ronden försökte Hamill sig på en nedtagning som Gustafsson stoppade och amerikanen straffades med ett par slag för sitt besvär. I mitten på ronden landade en rak vänster och två uppercuts från Gustafsson som sänkte Hamill och därefter lyckades Gustafsson avsluta på mattan med en mängd slag.

– Det känns otroligt bra. Jag har tränat så hårt. I andra ronden kom jag in i mitt game, då var det bara att köra, sa Gustafsson till kimura.se efter matchen.

Gustafsson imponerade och levererade fullt ut i matchen och har nu fyra av fem möjliga vinster i UFC.

I och med vinsten har Gustafsson tagit klivet in i den högre divisionen i sin viktklass och nu väntar större utmaningar för den mest framgångsrike svenske MMA-fightern genom tiderna.

Se Gustafsson prata om segern:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Gustafsson invägd