- Foto: Jonathan Broberg/budokampsport.se

EM-medaljer i taido

Den svenska truppen bärgade helga fem medaljer under EM i helgen.


Taido

Taido är en modern japansk kampsport som ibland kallas för "tredimensionell kampsport" då attacker kan göras från alla tänkbara håll.

Mer information finns hos Svenska taidoförbundet.

Bäst under Europamästerskapet i Angers lyckades det svenska herrlaget som tog guld i jissen vilket är kampdelen av taido.

Silver blev det för damlaget i jissen och ett tredje silver tog Akknet Jensen, också det i jissen.

I hokei, form, tog veteranen Anna Cervin silver och Elin Mellgren brons.

– Jag är både glad och stolt. Vi har gjort ett bra mästerskap på det stora hela, säger landslagscoach Kristian Ojala till budokampsport.se.

Det kunde också ha blivit ännu ett guld då Jensen var mycket nära att vinna sin finalmatch mot den finska stjärnan Antti Korhonen.

– Många menar att jag skulle ha vunnit den matchen. Jag tyckte själv att jag var bättre än honom och att jag träffade honom mer, men jag är väldigt nöjd med en silvermedalj, säger Jensen om finalen.

EM
/
/
Senaste nytt

45-åringen gör comeback – tävlar i Gällivare

Största förlusten i LeBron James NBA-karriär

1 timme sedan
Los Angeles Lakers-stjärnan LeBron James har en lång och oerhört framgångsrik NBA-karriär. Men matchen mot Philadelphia 76ers vill han sannolikt bara glömma.

Segersviten sprack för Girona mot Atlethic Bilbao

1 timme sedan
Girona hade fem raka segrar inför hemmamatchen i La Liga i fotboll mot Atlethic Bilbao. Då kom första poängförlusten sedan den 30 september. Matchen på måndagen på Estadi Montilivi slutade 1-1 (0-0).

AIK avgjorde mot Tingsryd i förlängningen

1 timme sedan
Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Tingsryd och gästande AIK var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Mathew Maione blev matchhjälte för AIK med sitt mål blott 37 sekunder in i förlängningen.

Willian tvåmålsskytt när Fulham vann

1 timme sedan
Fulham vann mötet med Wolverhampton hemma med 3-2 (1-1) på måndagen i Premier League i fotboll.

Bologna avgjorde i andra halvlek mot Torino

1 timme sedan
Bologna vann hemmamatchen i Serie A mot Torino på måndagen. Matchen slutade 2-0 (0-0) efter att Bologna avgjort matchen i andra halvlek.