Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen svensk succé på judo-VM

Ingen ny titel för 21-åringen.
1 av 1

Ingen ny titel för 21-åringen.

spifjudo.se

Sport | 26/08/2011 15:51

Efter en seger fick den unge stjärnan Marcus Nyman se sig besegrad av världstvåan från Japan och VM var över. Alla svenskar är nu utslagna.

Som väntat blev det tufft för den svenska VM-truppen i Paris.

Inte ens den dubble EM-medaljören Marcus Nyman tog sig längre än till andra omgången.

I första matchen vann han enkelt över Juan Romero från Uruguay på ippon men i nästa match väntade 31-åringen Takashi Ono, rankad tvåa i världen.

Efter en avvaktande inledning där båda visade stor respekt för den andre kunde Ono efter ett par minuter vinna greppningen och stressa 21-åringen Nyman.

Ono kastade då en ouchi gari och fick waza-ari, sju poäng, en ledning som han bevakade genom matchen. Nyman försökte forcera och fick japanen varnad en gång men kom inte närmare än så.

VM-resan blev alltså endast två matcher för världstolvan Nyman som får ladda om inför fortsatta tävlingar i OS-kvalet.

Alla svenskar utslagna

I samma viktklass tävlade Joakim Dvärby. Denne blev utslagen i första matchen mot en georgisk judoka.

Även under gårdagen var det tungt för svenskarna. Robin Pacek blev utslagen direkt i 81-kilosklassen medan Anna Bernholm överraskande slog en ryska i första matchen men sedan förlorade i nästa omgång i 63 kilo.