Det nya världsrekordet skrevs till 37,04.
1 av 3
Det nya världsrekordet skrevs till 37,04. - Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX
Glada jamaicaner firar efter succéloppet.
2 av 3
Glada jamaicaner firar efter succéloppet. - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX
Usain Bolt firade med en klassisk "robot-dans".
3 av 3
Usain Bolt firade med en klassisk "robot-dans". - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

Bolt fick revansch - fixade världsrekord i stafetten

Vi fick vänta länge, ända in i det sista. Men till slut kom ett världsrekord i VM, och det var Usain Bolt som ordnade det.


Resultat

1. Jamaica, 37,04

2. Frankrike 38,20

3. Saint Kitts and Nevis, 38,49

DAEGU, SYDKOREA. Usain Bolts tjuvstart på 100 meter blev en snackis världen över. Men världens snabbaste man vägrade lämna mästerskapet utan ett världsrekord och i VM:s allra sista gren slog han till.

– Jag levererade, säger stjärnan till SVT.

Och det har aldelles rätt i, jamaicanen. På 4x100 meter fixade Bolt - tillsammans med landsmännen Michael Frater, Yohan Blake och Nesta Carter - det enda världsrekordet under mästerskapet.

"Ville spränga mina ben"

Världsrekordet på 37,10 från OS i Peking 2008 hade stått sig ända tills nu. Men trots att Jamaica kom till start utan suveränen Asafa Powell, kunde Bolt spurta hem guldet till de gulklädda på den nya rekordtiden 37,04.

– Jag ville springa så fort som möjligt och spränga mina ben, säger Bolt direkt efter loppet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Bolts sköna seger
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

2 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.