Ida Hansson ser fram emot ADCC-turneringen.
Ida Hansson ser fram emot ADCC-turneringen. - Foto: privat

Ida Hansson: "ADCC betyder oerhört mycket för mig"

Ta del av en intervju med den svenska grapplingsensationen Ida Hansson här.


Ida Hansson går i dagarna in i den prestigefyllda grapplingtävlingen ADCC. Med anledning av det gjorde Grapplingbloggen en längre intervju med det svenska stjärnskottet. En intervju ni nu kan ta del av här nedan.

Ett stort grattis till din inbjudan att få ställa upp i ADCC, hur känns det?

– Tack så mycket. Jag är verkligen lycklig över att ha blivit inbjuden, det betyder mycket för mig. ADCC är en väldigt prestigefylld grapplingtävling.

Hur och när fick du motta din inbjudan?

– Jag blev inbjuden genom ett telefonsamtal från Marko Leisten för bara en vecka sedan. I början av sommaren skickade jag in min ansökan och var, fram till telefonsamtalet, nära att ge upp hoppet. Men nu får jag vara med. Problemet är dock att jag bara har tre veckor på mig att förbereda mig.

– Det här blir andra gången du tävlar där, under 2009 förlorade du mot Cris Cyborg i den första rundan, hur tror du att din grappling har utvecklats sen dess?

– Det är en tuff fråga. Jag har aldrig tränat eller tävlat så mycket som jag gjort de senaste två åren. Jag tog till och med studieuppehåll från universitetet för att åka till Brasilien och träna. Man kan säga att jag verkligen dedikerat mig till sporten.

Hur förbereder du dig inför ADCC?

– Just nu försöker jag anpassa min taktik från "gi" till "no-gi". Jag sparras mycket mot motståndare som antingen är i min storlek eller större eftersom att jag själv befinner mig i +60 kategorin. Träningsanläggningen här i Köpenhamn är lysande, här kan jag sparras mot riktigt duktiga människor och de hjälper mig väldigt mycket i min utveckling.

Hur tycker du att listan över dina medtävlare ser ut?

Årets lista är verkligen imponerande. Det finns verkligen inga lätta matcher, alla fighters är ruggigt bra.

Av alla submissions, vilken är din favorit?

– Den som får min motståndare att tappa ut.

/
BJJ
/
EM
/
/
/
MMA
/
SM
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.