Ida Hansson: "ADCC betyder oerhört mycket för mig"

- 15/09/2011, 08:41 -
Ida Hansson ser fram emot ADCC-turneringen.

Ida Hansson ser fram emot ADCC-turneringen.

privat

Ta del av en intervju med den svenska grapplingsensationen Ida Hansson här.

Ida Hansson går i dagarna in i den prestigefyllda grapplingtävlingen ADCC. Med anledning av det gjorde Grapplingbloggen en längre intervju med det svenska stjärnskottet. En intervju ni nu kan ta del av här nedan.

Ett stort grattis till din inbjudan att få ställa upp i ADCC, hur känns det?

– Tack så mycket. Jag är verkligen lycklig över att ha blivit inbjuden, det betyder mycket för mig. ADCC är en väldigt prestigefylld grapplingtävling.

Hur och när fick du motta din inbjudan?

– Jag blev inbjuden genom ett telefonsamtal från Marko Leisten för bara en vecka sedan. I början av sommaren skickade jag in min ansökan och var, fram till telefonsamtalet, nära att ge upp hoppet. Men nu får jag vara med. Problemet är dock att jag bara har tre veckor på mig att förbereda mig.

– Det här blir andra gången du tävlar där, under 2009 förlorade du mot Cris Cyborg i den första rundan, hur tror du att din grappling har utvecklats sen dess?

– Det är en tuff fråga. Jag har aldrig tränat eller tävlat så mycket som jag gjort de senaste två åren. Jag tog till och med studieuppehåll från universitetet för att åka till Brasilien och träna. Man kan säga att jag verkligen dedikerat mig till sporten.

Hur förbereder du dig inför ADCC?

– Just nu försöker jag anpassa min taktik från "gi" till "no-gi". Jag sparras mycket mot motståndare som antingen är i min storlek eller större eftersom att jag själv befinner mig i +60 kategorin. Träningsanläggningen här i Köpenhamn är lysande, här kan jag sparras mot riktigt duktiga människor och de hjälper mig väldigt mycket i min utveckling.

Hur tycker du att listan över dina medtävlare ser ut?

Årets lista är verkligen imponerande. Det finns verkligen inga lätta matcher, alla fighters är ruggigt bra.

Av alla submissions, vilken är din favorit?

– Den som får min motståndare att tappa ut.