1 av 6
- Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
2 av 6
- Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
3 av 6
- Foto: Pontus Lundahl /Scanpix
4 av 6
- Foto: Pontus Lundahl
5 av 6
- Foto: Bildbyrån
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Medaljer på VM i brottning

Svenskarna har skördat tre medaljer på brottnings-VM som hålls i Istanbul, Turkiet.


Resultat

Se alla svenska resultat från VM på Svenska brottningsförbundets hemsida och samtliga resultat på FILAs hemsida.

Under gårdagen var det dags för de svenska damerna på världsmästerskapen i brottning och Ida-Theres Nerell plöjde genom motståndet i 55 kg fram till semifinalen. Där ställdes hon mot japanskan Saori Yoshida, som vunnit i alla mästerskap hon deltagit i sedan 1998, och svenskan fick se sig besegrad med siffrorna 6-0.

Efter en tidigare ihopskallning hade Nerell fått sy två stygn och med bandage runt huvudet tog hon bronset efter att ha besegrat amerikanskan Helen Louise Maroulis på fall i första perioden vid ställningen 8-1.

Silver för Mattson

Sofia Mattsson matchas vanligtvis i 55 kg klassen under världmästerskapen blev det istället tyngre motstånd i 59 kg klassen.

Efter att ha besegrat japanskan Takako Saito med 2-0 i semifinalen fick Mattson se sig besegrad av ukrainskan Ganna Vasilienko efter en mycket jämn match.

Även framgångar för herrarna

Tidigare i veckan tävlade herrarna och Jimmy Lidberg tog sig hela vägen till finalen där tidigare albanen men numera bulgaren Elis Guri stod för motståndet.

Guri inledde med med ett lyft som gav poäng. Lidberg svarade med att ta poäng genom att få ut motståndaren från mattan men med 15 sekunder kvar av matchen knep Guri ytterligare en poäng och silvret för svensken var ett faktum.

Lidberg har nu gått om sin bror Martin Lidberg när det gäller medaljer och han säkrade en OS-plats.

Robert Rosengren gjorde sin bästa turnering i karriären och det var bråkdelar som hindrade honom från att ta en bronsmedalj i matchen mot kroaten Neven Zugaj.

/
/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!