Tisdag 28 Sep
Stockholm

Shields föll tungt mot Ellenberger

Jake Shields stoppades i huvudmatchen mot Jake Ellenberger på UFC Fight Night 25.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Resultat

De fulltsäniga resultaten och bonusarna från UFC Fight Night 25 finns tillgängliga på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

När Jake Shields gick mot oktagonen för huvudmatchen på UFC Fight Night 25 mot Jake Ellenberger hade han enbart förlorat en match under de senaste sju åren och då mot regerande mästare Georges St. Pierre. När han lämnade oktagonen var det första gången han förlorat två matcher på rad under sin tolv år långa MMA-karriär.

Förutsättningarna innan matchen var klara, Shields skulle försöka dra ner matchen till mattan för avslut och Ellenberger skulle försöka hålla det stående med effektiva kombinationer.

Men det blev en kort historia då det räckte med ett välplacerat knä i ansiktet på Shields för att sänka honom tidigt i första ronden. Ellenberger följde upp på mattan tills domaren bedömde att Shields inte kunde försvara sig tillfredsställande.

- Jag kan inte förklara hur jag känner mig just nu. Jag måste tacka mitt team och mina tränare. Jag är omgiven av fantastiska människor, sa Ellenberger direkt efter matchen.

Shields tyckte efter matchen att domaren hade stoppat för tidigt. Men ett tecken på att Shields inte riktigt hade koll på situationen var att han försökte att brottas med domaren när matchen var slut medan Ellenberger firade sin vinst.

I intervjun nedan berättar Shields om sin upplevelse av matchen och hur han påverkats av att hans pappa, som var hans brottningstränare i ungdomen, gick bort för två veckor sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela