1 av 4
- Foto: Patrick Jenkinson / MMAbloggen.se
2 av 4
- Foto: Patrick Jenkinson / MMAbloggen.se
3 av 4
- Foto: Patrick Jenkinson / MMAbloggen.se
4 av 4
- Foto: Patrick Jenkinson / MMAbloggen.se

Hemmafajters framgångsrika på Battle of Botnia 4

Alla MMA-fajters från klubben Renyi i Umeå segrade under kvällens Battle of Botnia 4.


Battle of Botnia

Läs om Battle of Botnia och alla deras galor på den officiella hemsidan.

Under gårdagen intog Battle of Botnia 4 Gammliahallen i Umeå och när kampsportsgalan startade var det fullsatt och en god stämning i lokalen.

Battle of Botnia 4 var en så kallad hybridgala, det vill säga att flera olika kampsportsformer finns med på en och samma gala, och denna kväll samsades MMA med några matcher i thaiboxning.

Syftet med galan är att ge lokala fajters en plattform att tävla på och under kvällen fanns det många representanter för hemmaklubben Renyi och staden Umeå.

Troéng tog sin andra raka seger

I huvudmatchen mötte hemmafavoriten Tor "The Hammer" Troéng den tunghänte tjecken Tomas Kuzela och redan från start nyttjade Troéng sitt brottningsövertag genom att etablera dominant position på mattan och hålla matchen där.

I andra ronden höll sig Troéng till det framgångsrika receptet och han varvade slag med submissionförsök från topposition. Trots att Kuzela gjorde sitt yttersta för att försvara sig satt strypningen i andra ronden till publikens stora glädje.

Troéng har nu två raka segrar och har ytterligare en inplanerad match i december i Tjeckien.

Tråkigt slut på matchen för Bäck och publiken

Den populära Thomas Bäck är inte känd för sina stående kunskaper men denna kväll mötte han spanjoren Leandro Gontijo som inte alls var sugen att stå upp med den tunghänte Bäck.

Matchen gick till mattan och Bäck kontrollerade matchen från topp och fick hela tiden goda råd från sin ringhörna hur han skulle försvara sig mot de förberedelser Gontijo gjorde för att få in en strypning eller ett lås.

Situationen blev den omvända i andra ronden med spanjoren i topposition men när Gontijo inte var tillräckligt aktiv valde domaren att ställa dem upp. En märkbart utmattad Gontijo protesterade tydligt och vägrade att acceptera domarens beslut. Efter att domaren uppmanat Gontijo att återuppta matchen flera gånger utan framgång blåstes matchen av och spanjoren diskades.

- Jag tar dem som jag får dem, konstaterade en skämtsam Thomas Bäck om sin femte MMA-vinst i karriären.

Ståhl visade på fortsatt utveckling

Matchen mellan Andreas Ståhl och Domingos Meste från GBG MMA inleddes med en mycket jämn första rond med positionkrig i klinchen upp mot repen. Med ungefär en halv minut kvar av ronden säkrade Ståhl en nedtagning och behöll övertaget tiden ut och säkrade därmed rondsegern.

Tidigt i andra ronden lyckas Ståhl åter med en nedtagning och därefter visade han sin styrka som grappler och styrde matchen på mattan. Samma procedur upprepades i tredje ronden och trots att Mestre försökte hitta lösningar från ryggläge så hade Ståhl ett massivt övertag i matchen.

Ståhls sjätte vinst var ett faktum och i matchen visade den forne brottaren att han fortsätter att utvecklas som MMA-fajter och att det finns fortsattgoda skäl att tro att han kommer vara del av de svenska MMA-framgångarna internationellt inom en snar framtid.

Häggström visade fin form

David Häggström fick ett varmt välkomnande av publiken och trots de stora förväntingarna från hemmapubliken såg han avslappnad ut och redo att ha roligt mot walesaren Gregg Knapp.

Redan i första ronden lyckades Häggström sänka sin motståndare till mattan och därefter fortsätta med slag tills domaren tyckte att Knapp hade fått nog då han inte försökte förbättra sin situation och då han inte försvarade sig tillräckligt väl.

Häggström visade i matchen att han klarar av allt svårare motstånd och att även han tillhör eliten i MMA i Sverige.

Knapp hade redan innan matchen annonserat att det skulle bli hans sista match och trots förlusten slutade han med flaggan i topp med ett gott humör.

MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!