- Foto: Johnny Hanson

Inga nya mästare i UFC

Både Frankie Edgar och Jose Aldo behöll sina respektive titlar under nattens UFC 136.


Resultat

De fullständiga resultaten från UFC 136 samt vilka bonusar som delades ut efter galan finns tillgängligt på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

Trots att Frankie Edgar skulle göra sin tredje match som lättviktsmästare i UFC under nattens UFC 136 var det många som fortfarande tvivlade på hans förmåga och kvalitéer som titelhållare.

Edgar satte punkt för de tvivlen när han stoppade utmanare Gray Maynard i fjärde ronden via knockout och blev den förste att avsluta Maynard i hans MMA-karriär.

Men trots framgången för mästaren var händelseförloppet i första ronden nästan identiskt med förra matchen. Maynard satte press och fick stor utdelning men på skakiga ben höll Edgar ut och klarade sig ur ronden.

Därefter tappade Maynard fart i benen och i sina slagkombinationer och Edgar tilläts komma in i matchen och röra sig in och ut med snabba slagväxlingar.

När det i fjärde ronden såg ut att bli en repris med 25 stentuffa minuter i oktagonen som sedan skulle gå till domarna för beslut landade flera högerkrokar och Maynard föll till mattan och domaren avslutade matchen.

Med vinsten kommer Edgar förhoppningsvis att slippa diskussionen om att han borde gå ner en viktklass då han knappt bantar, särskilt med tanke på att Maynard vägde bra mycket mer under själva matchen och det var inget hinder fär mästaren.

Inte tredje gången gilt för Florian

Kenny Florian har vid två tidigare tillfällen som lättviktare, mot Sean Sherk och BJ Penn, gått match om en titel i UFC. Under nattens gala var det första försöket på fjädervikttiteln mot regerande mästare Jose Aldo.

Florian hade inledningsvis framgång med sin taktik att pressa Aldo mot buren i klinchen och vara den som styrde tempot.

Det var först i tredje ronden som Aldo på allvar tog tillbaka initiativet och började hitta rytmen med sina kombinationer och sparkar.

Matchen gick tiden ut och domslutet gick till Aldo med siffrorna 49-46 efter fem spännande ronder.

Aldo har nu försvarat sin titel för andra gången i UFC men har fortfarande en del att bevisa innan han kan anses vara den suveräne fajtern som flera menar att han är. Regerande mellanviktsmästare Anderson Silva har till och med uttryckt att han skulle gå i pension om han och Aldo var i samma viktklass, visserligen med glimten i ögaat men en stor komplimang trots allt.

Att Aldo är så pass bra visade han inte att han är mot Florian, inte heller i tidigare match mot Mark Hominick. Men att han för närvarande är bäst i sin viktklass kan nog de flesta vara överens om.

Florian har nu ett record på 14-6 och det blir nog inga fler titelmatcher för den forne TUF-deltagaren.

Sonnen segrade

Chael Sonnen behövde två ronder för att visa sin dominans mot Brian Stann innan han ströp ut honom via en så kallad armtriangel, en form av strypning.

Direkt efter matchen började Sonnen häckla regerande mästare Anderson Silva och utmana honom till en returmatch. Sonnen menade att om han vann matchen dem emellan skulle Silva lämna viktklassen. Om Sonnen förlorar så lämnar han UFC.

Efter galan var UFCs vd Dana White tydlig med att Sonnen kommer att få chansen på titeln mot Silva men att det återstår att se när denna match kan bli av.

/
/
/
/
/
/
/
MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.