Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Melendez vill ha titelmatch

- 11/10/2011, 13:18 -
1 av 3

Jeff Chiu

2 av 3

Jeff Chiu

3 av 3

Jeff Chiu

Regerande Strikeforce-mästaren i Gilbert Melendez är het kandidat att utmana om lättviktstiteln i UFC.

Nu när Frankie Edgar slutligen besegrat Gray Maynard under helgens UFC 136 börjar sökandet efter näste utmanare på lättviktstiteln och blickarna landar på den nuvarande Strikeforce-mästaren i lättvikt Gilbert Melendez.

Cesar Gracie-tränade Melendez försvarade övertygande sin titel i april mot väl ansedde japanen Tatsuya Kawajiri och sedan dess har han väntat på en ny utmaning.

Det ryktas om att han kommer ställas mot Jorge Masvidal i december i Strikeforce men röster höjs att han hör hemma i ZUFFAs flaggskepp UFC.

- Jag är definitivt imponerad av Frankie [Edgar]. Han är en fantastisk fajter och jag känner ärligt att jag är den förste utmanaren på titeln och att jag är redo för det nu. Jag har fokuserat på Jorge Masvidal, han är den förste i kön. Jag tycker att han är den förste utmanaren just nu här i Strikeforce och därför måste jag fokusera på den killen. Han är riktigt tuff. Men det är svårt att inte bli uppspelt över alla dessa rykten. Det mest frustrerande är bristen på erkännande, många tycker inte att jag är en stor fajter för att jag inte besegrat några UFC-fajters, säger Melendez till MMA Fighting.

UFCs vd Dana White har inlett samtal med Melendez men har ännu inte gått ut med vem som kommer få utmana om lättviktstiteln.

Med tanke på att Melvin Gulliard förlorade sin chans på titeln efter förlusten mot Joe Lauzon på UFC 136 anses den evige underhållaren Clay Guida och forne WEC-mästaren Ben Henderson också vara tänkbara alternativ.