Sofia Wistam tillsammans med Rix MorronZoo bevisade för omvärlden hur det kan gå när man inte förhåller sig journalistiskt till sina avslöjanden.
1 av 5
Sofia Wistam tillsammans med Rix MorronZoo bevisade för omvärlden hur det kan gå när man inte förhåller sig journalistiskt till sina avslöjanden. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Niklas Czarnecki ryker vilken sekund som helst.
2 av 5
Niklas Czarnecki ryker vilken sekund som helst. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Debatten om Zlatans vara eller icke vara i det svenska landslaget är inget mindre än ett rejält stort stolpskott.
3 av 5
Debatten om Zlatans vara eller icke vara i det svenska landslaget är inget mindre än ett rejält stort stolpskott. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Hammarby, en klubb och förening på dekis samtidigt som de förfogar över några av Sveriges bästa supportrar.
4 av 5
Hammarby, en klubb och förening på dekis samtidigt som de förfogar över några av Sveriges bästa supportrar. - Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
Svenska Fotbollförbundet har valt att backa på frågan om pyrotekniken - men ändå skjuter de sig i foten när de kommer med positiva nyheter.
5 av 5
Svenska Fotbollförbundet har valt att backa på frågan om pyrotekniken - men ändå skjuter de sig i foten när de kommer med positiva nyheter. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Veckans stolpskott i sportvärlden

Det har stormat ordentligt i sportvärlden under veckan som gått och nu listar Nyheter24 de fem största stolpskotten.


Nyheter24 inleder nu ett nytt projekt där vi listar sportveckans fem största stolpskott. Varje fredag framöver kommer ni nu kunna ta del av allt från snedsparkar till direkta övertramp och den här veckan har bjudit på mängder av intressanta missar.

Rix MorronZoo:

Längs med den kontroversiella historien om Håkan Juholts debacle har även en kritik riktats mot svensk medier och användandet av anonyma källor. Att läcka information är var människas rätt i yttrandefrihetens förtrollade sfär, men när Rix MorronZoo valde att diskutera ett gruppsexscenario som kan/kan inte ha utspelat i anslutning till det svenska landslaget trampade de rejält snett.

Sofia Wistam, Roger Nordin och Ola Lustig bevisade att radiopratare i kommersiella radiostationer har en förståelse om journalistik som angränsar till Isabelle Löwengrips kunnande i samma hantverk. Med andra ord är den icke-existerande. Och i kölvattnet tvingades MTG att göra en pudel runt ett SMS som aldrig skulle ha sett dagens ljus.

Zlatan debatten:

Om nu någon missat det lyckades svenska landslaget med bedriften att kvalificera sig för EM 2012. Detta efter en bragdartad tillställning hemma mot Holland.

Och det tog inte lång tid innan Twitter svämmade över med självutnämnda experter som ropade efter Zlatans avgång högre än Juholts. En del av det svenska folket ville se landets bästa spelare petad till EM-slutspelet. En del av det svenska folket är alltså komplett dumma i huvudet.

Niklas Czarnecki:

En tränare som föraktas av sin egen publik har ingen större buffertzon. Och den lilla felmarginal han hade har nu försvunnit, fullständigt.

Det är bara en tidsfråga innan FBK sparkar Niklas Czarnecki. Klubben är Sveriges i särklass mest kommersiella förening och lyssnar därför på de få trogna supportrarnas röster - bara för att ge sken av idealism. Klubben är i desperat behov av goodwill från de sina och därför säger vi hej då till Czarnecki.

Svenska Fotbollförbundet:

Att SvFF inte kan gå en vecka utan att trampa folk på tårna har vi sedan länge fått erfara. Förbundet kan inte hålla sina fingrar i styr, även när de väl släpper en positiv nyhet.

Under fredagsförmiddagen blev det klart att Lars-Åke Lagrell tillsammans med förbundsstyrelsen insett att nolltoleransen mot pyrotekniken inte fungerar. Fansen jublade. Men Mikael Santoft yttrade ändå ett gäng mindre väl valda ord:

–  Man kan behöva tömma en läktare i stället – eller alla. Att spela färdigt utan publik är ett alternativ.

Självfallet har han inte tänkt igenom detta förslag särledes noga. För precis som personer på Twitter uttryckte det; "Vilken klack med självrespekt lämnar läktaren självmant om de vet att matchen ska återupptas?"

Kaos, SvFF, ni fortsätter att omedvetet skapa kaos.

Hammarby IF:

Klubben har förmodligen Sveriges mest trogna fans. Hundratals bajare tog den långa bussturen ner till Värnamo för att sjunga om hur alla i orten ägde en ko, men de fick vända hem igen med svansen mellan benen.

Att Bajen inte lever upp till sina supportrars förväntningar är inget annat än en genuin skandal. Nu återstår det att se var en av landets mest anrika klubbar harvar runt nästa år, för nu är det mycket som talar för ett ångestladdat kvalspel.

Veckans stolpe-in:

Nyheter24 bugar och bockar för det svenska landslagets insats mot Holland. Grabbarna bjöd på en makalös seger som även innebär att Sverige får ta del av EM-slutspelet i Polen/Ukraina under sommaren 2012.

Och det tackar vi för.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!