1 av 8
- Foto: Jae Hong
2 av 8
- Foto: Jae Hong
3 av 8
- Foto: Jae Hong
4 av 8
- Foto: Jae Hong
5 av 8
- Foto: Richard Vogel
6 av 8
- Foto: Jae Hong
7 av 8
- Foto: Richard Vogel
8 av 8
- Foto: Jae Hong

Hopkins föll mot Dawson

BOXNING - Bernard Hopkins föll och skadade axeln och förlorade kontroversiellt sin titeln mot Chad Dawson.


Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Utmanare Chad Dawson försökte i andra ronden attackera Bernard Hopkins vid ringrepen. När den regerande mästaren försvarade sig genom att ta tag i den duckande Dawson lyftes han upp, eller skakades av beroende på åsikt och perspektiv, och kastades till mattan.

Det blev genast uppenbart att matchen inte skulle kunna fortsätta då Hopkins klagade på smärtor i axeln och matchen blåstes av.

Dawson blev ursinnig och anklagade högljutt Hopkins för att försöka hitta en utväg ur matchen medan Hopkins riktade kritik mot Dawson för att ha kastat honom till mattan.

Domare Pat Russell bedömde att inget illegalt hade inträffat i matchen och därmed tilldömdes Dawson vinsten via teknisk knockout (TKO).

- Det borde ha varit en no-contest, eftersom han slängde ner mig. Han slängde ner mig, det var ett uppenbart ojuste tilltag, sa Hopkins efter matchen och konstaterade att det var en boxningsmatch och inte MMA.

Efter matchen framgick det att beslutet att tilldela vinsten och därmed också WBC-titeln till Dawson kommer att diskuteras av California State Athletic Commission som har makten att ändra beslutet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!