Tisdag 30 Nov
Stockholm

St. Pierre skadad och titelmatchen skjuts upp

Regerande welterviktsmästare i UFC Georges St. Pierre har ådragit sig en knäskada och den planerade titelmatchen mot Carlos Condit skjuts på framtiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
MMAbloggen

Läs mer om Mixed Martial ArtsMMAbloggen, en del av Kampsport24.

Via twitter meddelar UFCs vd Dana White den tråkiga nyheten att welterviktsmästaren Georges St. Pierre ådragit sig en knäskada och att den planerade titelmatchen mot Carlos Condit skjuts på framtiden.

Inga uppgifter finns ännu gällande omfattningen av St. Pierres skada men White skriver att mästaren kan vara redo igen om några månader.

Detta innebär att mötet mellan BJ Penn och Nick Diaz kommer vara huvudmatch på UFC 137 dem 29 oktober.

Matchen kommer att gå över tre ronder, istället för fem som inom kort kommer vara standard för alla huvudmatcher, vilket sannolikt beror på att det är för kort varsel för att ändra förutsättningarna .

Denna händelseutveckling är mycket intressant då Diaz fråntogs sin chans på titeln eftersom han bedömdes vara oberäknelig och UFC vågade inte riskera att stå utan huvudmatch om han inte skulle dyka upp till matchen på samma sätt som han valde att inte göra pressframträdanden och hålla sig undan UFC och sin tränare.

Josh Koscheck var snabbt framme och erbjöd sina tjänster att med mycket kort varsel möta Condit i huvudmatchen på galan. Men trots att Dana White verkligen uppskattade erbjudandet så var det redan bestämt att titelchansen fortfarande tillhörde Condit och att han skulle invänta St. Pierres tillfrisknande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela