Australien gick segrande ur fajten mot Wales.
1 av 4
Australien gick segrande ur fajten mot Wales. - Foto: Dita Alangkara/SCANPIX
Nu återstår endast en match av årets Rugby-VM. Finalen mellan Frankrike och Nya Zeeland.
2 av 4
Nu återstår endast en match av årets Rugby-VM. Finalen mellan Frankrike och Nya Zeeland. - Foto: Themba Hadebe/SCANPIX
Digby Ioane stod för en gedigen och hyllad insats i matchen om tredjepris mot Wales.
3 av 4
Digby Ioane stod för en gedigen och hyllad insats i matchen om tredjepris mot Wales. - Foto: Mark Baker/SCANPIX
Wales var kanske turneringens stora behållning med sitt frentiska spel och underbara inställning. Dock räckte det inte längre än till en fjärdeplats.
4 av 4
Wales var kanske turneringens stora behållning med sitt frentiska spel och underbara inställning. Dock räckte det inte längre än till en fjärdeplats. - Foto: Dita Alangkara/SCANPIX

Australien knep bronspengen

Australien vann den spännande matchen om tredjepriset i årets Rugby-VM.


Australien vann brons i Rugby-VM. Det blev klart efter en rafflande match om tredjepriset mot Wales i en drabbning som slutade 21-18 till australiensarna.

Wales spelade slarvigt under den första halvleken och gjorde mängder med misstag, men till de sista 40 minuterna var det som om förlusten mot Frankrike äntligen lämnat spelarnas närminne. Men det räckte ändå inte hela vägen fram.

Australien, som rättvist förlorade mot Nya Zeeland i sin semifinal, spelade med frenesi. De spelade utan den mentala smärtan från förlusten och Ben McCalman kunde slutligen sätta sista spiken i kistan för ett fröjdefullt Wales som imponerat under turneringen.

Australien tog därmed sin fjärde mästerskapsmedalj. Tidigare har laget vunnit turneringen vid två tillfällen och knipit en silvermedalj.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!