1 av 3
- Foto: Daniel Kopatsch / AP
2 av 3
- Foto: Daniel Kopatsch / AP
3 av 3
- Foto: Daniel Kopatsch / AP

Huck på vägen mot de stora matcherna

BOXNING - Regerande WBO-mästare i cruiservikt Marco Huck ställs i kväll mot  Rogelio Omar Rossi i en mellanmatch.


Mästare för Huck att besegra för att nå den absoluta toppen

Yoan Pablo Hernandez, IBF
Krzysztof Wlodarczyk, WBC
Guillermo Jones, WBA
Antonio Tarver, IBO  

Marco Huck vs Rogelio Omar Rossi sänds live på TV10 ikväll med start klockan 22:00.

Marco Huck (30) är regerande WBO-mästare i cruiservikt och en av tyska stallet Team Sauerlands allra främsta boxare, det råder det inga som helst tvivel om. Men han har en bit kvar innan han kan klassas som den verklige kungen i klassen.

Huck har fortfarande några gubbar kvar att plocka på vägen innan han kan nämnas i samma sammanhang som de stora före detta odiskutabla kungarna. Sådana som Evander Holyfield och David Haye som de facto gjorde det och klättrade hela vägen fram till toppen och faktiskt helt eller delvis enade cruiserviktsklassen. Till deras status är det en bit ännu!

Fast Huck har potentialen och slagkraften. Kanske lite kantig och inte direkt en kille som bryr sig om huruvida publiken blir nöjd eller inte då publikfrieri är inte hans stil, i det avseendet är han tysk ut i fingerspetsarna.

Han boxar normalt sett snålt och smart men oftast väldigt effektivt. Det brukar i och för sig räcka långt, för vem minns inte grabbar som Sven Ottke och Henry Maske? Huck är inte något undantag i det fallet, han är av ungefär samma sort med samma förutsättningar och är tveklöst stöpt i samma form.   

Vi får dock hoppas att Sauerland lyckas ordna de rätta matcherna åt Huck och att de övertalar honom att stanna kvar i cruiservikt och överger de eventuella planerna på att gå upp i tungvikt som det ryktades om i media nyligen. Det vore ingen bra idé. Den tyngsta klassen är hårdare och tuffare på alla sätt och de flesta experter är rörande överens om att det skulle vara en krokig och ytterst törnbeströdd väg att ta för den gänglige WBO-mästaren.

Ikväll försvarar han sin VM-titel mot argentinaren Rogelio Omar Rossi på Arena Ludwigsburg i Baden-Württemberg, Tyskland.

En inte helt ofarlig match men samtidigt något av en mellanmatch som han bara måste ta sig igenom för att nå sitt mål och placera sig överst på de stora världsrankinglistorna och upprepa bedriften av sina lysande föregångare.

Hur pass farlig är då sydamerikanen? Vad kan vi förvänta oss av honom ikväll?

Rossi utgör ett rejält hot mot Hucks framfart. Sydamerikaner brukar vara tuffa men i regel inte lika väl skolade som många av de bästa tyskarna. Rossi följer det mönstret.

Men trots detta är det rimligt att anta att Rossi går ungefär samma öde till mötes som hans landsman Hugo Hernan Garay gjorde i mitten på juli då han förlorade på knockout i tionde ronden efter en vågad insats. Att Huck plockar ännu en seger är nog den allmänna uppfattningen men med proffsboxning kan man ju aldrig vara riktigt säker.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
WBO