Torsdag 9 Dec
Stockholm

Veckans stolpskott i sportvärlden

En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i det framtida omklädningsrummet för hemmalaget.
1 av 5
En djurgårdströja hänger upphängd, någonstans bakom väggen på i det framtida omklädningsrummet för hemmalaget. Foto: Privat
En flagga har placerats i Svenska Fotbollförbundets loge, som överblickar planen.
2 av 5
En flagga har placerats i Svenska Fotbollförbundets loge, som överblickar planen. Foto: Privat
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet.
3 av 5
Även en klocka besudlar det framtida omklädningsrummet. Foto: Privat
Om Ängelholm går upp till allsvenskan, så finns det en överhängande risk att vi nästa år får vittna svensk elitfotboll på en arena som inte förtjänar ens ett sovjetiskt korpenlag.
4 av 5
Om Ängelholm går upp till allsvenskan, så finns det en överhängande risk att vi nästa år får vittna svensk elitfotboll på en arena som inte förtjänar ens ett sovjetiskt korpenlag. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Var är läktarna?!?
5 av 5
Var är läktarna?!?. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Nyheter24:s Björn Ehrnberg listar veckans stolpskott i sportvärlden och avslutar även med en hyllning till ett bustrecket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Swedbank Arena

Svenska Fotbollförbundets gigantiska skrytbygge tillika AIK:s framtida hemmaplan har blivit besudlat. Några Djurgårdssupportrar murade in Dif-souvenirer i väggarna där Gnaget ska byta om och i logen där SvFF-nissarna ska dricka sin öl. Samtidigt kommer kostympamparna att se miljonerna flyga all världens väg. Vi applåderar Dif-aktionen.

2. Tystnaden från United

I vanliga fall brukar Manchester Unitedsspelarna twittra sönder sina fingrar, men efter förlusten mot City har det varit nära total tystnad från Rio Ferdinand, Nani och Wayne Rooney. Det gick till och med så långt att mittbacken började skriva om NFL.

3. Syrianska landslaget

Syrianska FC deltar i kvalspelet om allsvenskan. Matchen på bortaplan blev en storslagen succé för skåningarna, för Syrianska blev det en supporterflopp utan dess like. Inför årets viktigaste bortamatch ställde laget in den enda bussen som skulle åka ner till Ängelholm.

4. Änglavallen

Till nästa år finns det en överhängande risk att vi får se allsvensk fotboll på Änglavallen. Om det inte investeras i en del förbättringar kan vi räddas av att Ängelholms FF måste lira på Olympia, men annars får vi se på fotboll på en arena som inte ens skulle anses duglig i Sibirien.

Stolpe in

Swedbank Arena går allt närmare en offentlig fiaskostämpel. Men Djurgårdarnas attack mot arenan är fullständigt briljant i sin enkelhet. Nageln i ögat på gnagarna men framför allt byggnadsbolaget och ägarna kommer att skava så länge arenan står på benen.

Frågan är bara hur länge den orkar trampa miljonvattnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela