Stökiga holländare i Borås

- 02/10/2008, 18:34 -

15 holländska supportrar har omhändertagits av polisen.

Redan under eftermiddagen, inför Uefa-cupmatchen mellan Feyenoord och Kalmar FF på Borås Arena på kvällen, hade 15 holländska fotbollssupportrar omhändertagits av polisen i Borås.

– De var allmänt stökiga och störde den allmänna ordningen, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Polisen kan hålla dem som frihetsberövade i sex timmar enligt polislagen. Så de 15 fotbollsfansen lär missa matchen.

Efter den våldsamma sammandrabbningen mellan holländare och svenska fotbollshuliganer i centrala Göteborg redan i går kväll, hade polisen beslutat om så kallad särskild kommendering i Borås.

Omkring 700 holländska fotbollsfans har kommit till Borås. Från Kalmar väntas ett 20-tal bussar med supportrar.

– Men det flesta övernattar i Göteborg, säger Goksöyr som befarar att det kan åter kan bli bråk under holländarnas återtåg till Göteborg.

Efter bråket i Göteborg greps tre män. Två av dem släpptes senare. Den tredje, en 21-årig man från Göteborgstrakten, har anhållits misstänkt för våldsamt upplopp. Sammandrabbningen skedde i närheten av en restaurang på Östra Hamngatan. Enligt polisen gick ett 50-tal göteborgare till attack mot Feyenoordfans. Poliser som kom dit attackerades och kände sig tvingade att skjuta fyra varningsskott.

19 personer omhändertogs för fylleri och störande av allmän ordning. En polis blev skallad men behövde inte sjukhusvård. Inga andra personskador har rapporterats.

Returmatchen i Uefacupens första omgång spelas i Borås eftersom Kalmar FF:s hemmaarena Fredriksskans inte är godkänd för internationella cupmatcher. Matchen i Rotterdam vann Kalmar med 1-0.

Skrivet av: