Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chavez pensionerade Manfredo

- 20/11/2011, 15:10 -

Richard Vogel / AP

BOXNING - Julio Cesar Chavez Jr försvarade framgångsrikt sin mellanviktstitel för första gången i matchen mot Peter Manfredo Jr.

Julio Cesar Chavez Jr satte i natt stopp för Peter Manfredo Jr:s försök att frånta honom WBC-titel i mellanvikt under deras match i Houston, Texas.

Chavez (44-0-1, 31 KO) dominerade i de inledande tre ronderna med med boxning som helt enkelt var bättre än Manfredos.

I fjärde ronden verkade Manfredo ha fått nog och han satsade allt genom att försöka få Chavez att släppa tekniken och engagera sig i ett slugfest. Chavez svarade delvis upp på begäran men även då var han överlägsen och svärmade över sin motståndare. Manfredo hade möjligheten att försöka ge igen eller ta ett knä för att vinna tid men när inget av det hände valde domare Laurence Cole att stoppa matchen.

- Jag vill möta de bästa. Sergio Martinez är en stor mästare."Canelo" skulle vara en stor match för de mexikanska fansen. Men allt beror på vad min promotor säger. Jag fruktar ingen, sa Chavez efter matchen.

Manfredo hade innan matchen sagt att han skulle lämna boxningen om han inte segrade i nattens titelmatch och mycket talar för att "The pride of Providence" gjort sin sista match.