Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose.
Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose. - Foto: Patrick Jenkinson

Ny svensk klar för UFC

Reza Madadi har skrivit kontrakt med UFC och förväntas göra debut för världens största MMA-organisation i januari.


Reza ”Mad Dog” Madadi blir näste svensk med äran att kalla sig för UFC-fajter då han enligt MMANytt skrivit kontrakt med UFC. Madadi förväntas göra sin debut på UFC on FX 1 den 20 januari mot Rafaello Oliveira på underkortet på galan.

Madadi gick senast match på Superior Challenge 7 där han gick en mycket jämn match mot Rich Clementi och vann via domslut och knep därmed lättviktstiteln i organisationen. Han har för närvarande sex vinster på raken och en imponerande meritlista i MMA med 11 vinster och endast två förluster.

Oliveira har varit i UFC i två omgångar och i den senaste vändan har han två raka förluster mot Gleison Tibau och Yves Edward. Matchen mot Madadi kommer med andra ord att avgöra om hans karriär i UFC fortsätter eller tar slut ytterligare en gång. Mycket står med andra ord på spel för båda fajters.

Madadi blir efter matchen medlem i den exklusiva klubben av svenska fajters som tävlat i UFC tillsammans med Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden och Per Eklund. Även Hamid Corassani, som för närvarande är aktuell i programmet The Ultimate Fighter, kan komma att tillhöra den exklusiva skaran om han matchas på finalen av programmet den 3 december.

Madadi blev tidigare i år intervjuad i Nyhetsmorgon i TV4 och nedan kan man se den intervjun.

Tilde%20tr%C3%A4ffar%20MMA-fighten%20Reza%20Madadi

MMA
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

3 timmar sedan
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.