Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny svensk klar för UFC

- 23/11/2011, 00:14 -
Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose.

Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose.

Patrick Jenkinson

Reza Madadi har skrivit kontrakt med UFC och förväntas göra debut för världens största MMA-organisation i januari.

Reza ”Mad Dog” Madadi blir näste svensk med äran att kalla sig för UFC-fajter då han enligt MMANytt skrivit kontrakt med UFC. Madadi förväntas göra sin debut på UFC on FX 1 den 20 januari mot Rafaello Oliveira på underkortet på galan.

Madadi gick senast match på Superior Challenge 7 där han gick en mycket jämn match mot Rich Clementi och vann via domslut och knep därmed lättviktstiteln i organisationen. Han har för närvarande sex vinster på raken och en imponerande meritlista i MMA med 11 vinster och endast två förluster.

Oliveira har varit i UFC i två omgångar och i den senaste vändan har han två raka förluster mot Gleison Tibau och Yves Edward. Matchen mot Madadi kommer med andra ord att avgöra om hans karriär i UFC fortsätter eller tar slut ytterligare en gång. Mycket står med andra ord på spel för båda fajters.

Madadi blir efter matchen medlem i den exklusiva klubben av svenska fajters som tävlat i UFC tillsammans med Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden och Per Eklund. Även Hamid Corassani, som för närvarande är aktuell i programmet The Ultimate Fighter, kan komma att tillhöra den exklusiva skaran om han matchas på finalen av programmet den 3 december.

Madadi blev tidigare i år intervjuad i Nyhetsmorgon i TV4 och nedan kan man se den intervjun.

Tilde%20tr%C3%A4ffar%20MMA-fighten%20Reza%20Madadi