Tisdag 19 Okt
Stockholm

Ny svensk klar för UFC

Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose.
Reza "Mad Dog" Madadi i sin klassiska invägningspose. Foto: Patrick Jenkinson

Reza Madadi har skrivit kontrakt med UFC och förväntas göra debut för världens största MMA-organisation i januari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Reza ”Mad Dog” Madadi blir näste svensk med äran att kalla sig för UFC-fajter då han enligt MMANytt skrivit kontrakt med UFC. Madadi förväntas göra sin debut på UFC on FX 1 den 20 januari mot Rafaello Oliveira på underkortet på galan.

Madadi gick senast match på Superior Challenge 7 där han gick en mycket jämn match mot Rich Clementi och vann via domslut och knep därmed lättviktstiteln i organisationen. Han har för närvarande sex vinster på raken och en imponerande meritlista i MMA med 11 vinster och endast två förluster.

Oliveira har varit i UFC i två omgångar och i den senaste vändan har han två raka förluster mot Gleison Tibau och Yves Edward. Matchen mot Madadi kommer med andra ord att avgöra om hans karriär i UFC fortsätter eller tar slut ytterligare en gång. Mycket står med andra ord på spel för båda fajters.

Madadi blir efter matchen medlem i den exklusiva klubben av svenska fajters som tävlat i UFC tillsammans med Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden och Per Eklund. Även Hamid Corassani, som för närvarande är aktuell i programmet The Ultimate Fighter, kan komma att tillhöra den exklusiva skaran om han matchas på finalen av programmet den 3 december.

Madadi blev tidigare i år intervjuad i Nyhetsmorgon i TV4 och nedan kan man se den intervjun.

Tilde%20tr%C3%A4ffar%20MMA-fighten%20Reza%20Madadi

Kommentera
Kopiera länk
Dela