Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Höjdpunkter från Cottos karriär

- 25/11/2011, 11:50 -

Reed Saxon / AP

BOXNING - Den 3 december söker Miguel Cotto revansch mot Antonio Margarito på Madison Square Garden.

31-årige Miguel Angel Cotto Vázquez (36-2 med 29 KO) från Puerto Rico inledde sin professionella boxningskarriär 2001 efter att ha representerat sitt land i de olympiska spelen i Sydney, Australien.

Som professionell har Cotto tävlat i lätt mellanvikt, lätt weltervikt och weltervikt och haft titlar för organisationerna WBA, WBO och WBC.

Efter 31 raka vinster led Cotto 2008 sin första förlust i karriären mot Antonio Margarito. Trots att Cotto inledde stark med kombinationer och bra fortarbete blev Margaritos kraft för mycket.

Redan efter matchen höjdes röster om fusk då det fanns bilder på Magarito med handskarna av och då ska hans linda på handen spruckit. Ett år senare åkte Margarito fast för fusk med otillåtet lindade händer, något hans tränare fick ta skulden för men som fortfarande kastar en skugga över hela hans karriär.

Cotto är närmast inbokad att möta Margarito den 3 december i New York på Madison Square Garden. Matchen gäller titlarna i lätt mellanvikt i organisationerna WBA och WBB.