Stockholm

Här är årets värsta tacklingar

Han åkte ut för den idiotiska tacklingen.
1 av 4
Han åkte ut för den idiotiska tacklingen. Foto: Luis Alvarez/AP/SCANPIX
Pacioretty åkte rakt in i en stolpe och svimmade direkt.
2 av 4
Pacioretty åkte rakt in i en stolpe och svimmade direkt. Foto: Paul Chiasson/AP/SCANPIX
Zdeno Chara knockar Max Pacioretty med en ful och sen armbåge.
3 av 4
Zdeno Chara knockar Max Pacioretty med en ful och sen armbåge. Foto: Paul Chiasson/AP/SCANPIX
Magnus Kahnberg åkte på en ordentlig tackling av Brynäs Sebastian Karlsson när lagen drabbade samman tidigare under säsongen.
4 av 4
Magnus Kahnberg åkte på en ordentlig tackling av Brynäs Sebastian Karlsson när lagen drabbade samman tidigare under säsongen. Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Blodiga, kraftiga och extremt fula. Här är årets värsta tacklingar.


Läs mer

Det finns de som är klockrena, vackra och helt perfekta. Men så finns det de som är… mindre bra. Nyheter24 har hittat de tio värsta tacklingarna från det snart gångna året.

Sen målvakt

Mötet mellan DC United och Toronto i den amerikanska ligan innehöll det mesta. Sex mål, grymt tryck från läktarplats, men även en otroligt ful tackling av hemmamålvakten Bill Hamid. Han fick självfallet inte spela klart matchen, och här ser ni varför.

Paveys pungspark på Jonson

Det sista 08-derbyt på Råsunda Stadion blev en riktig klassiker. Dels för att ikoner som Pa Dembo Touray, Mattias Jonson och Kenny Pavey spelade sitt sista derby, men även för att den sistnämnde kom undan med två vårdslösa tacklingar.

Först sänkte han Daniel Sjölund med en ful stämpling innan han, i slutskedet av matchen, gav Jonson en ful pungspark.

Trevor Gillies sänker Eric Tangredi

Trevor Gilles hade just mosat Eric Tangredi mot sargen så hårt att Tangredi föll ihop på plats. Då reagerade Gilles - med att börja veva slag efter slag mot den redan däckade Tangredi och sedan håna honom.

Detta är alltså en sport...

Fritz Lee halshugger Luke Hamilton

Att nästan hugga huvudet av folk verkar vara ett populärt sätt att stoppa sina motspelare i rugby. Här sänker Fritz Lee Luke Hamilton med en brutal tackling. Notera hur den stenhårde Hamilton, som nyss har fått en horribel tackling, bara koncentrerar sig på spelet innan domaren blåser av.

Knocken som ledde till polisutredning

Zdeno Chara gick nog in lite för hårt mot Montreals Max Pacioretty. Den förre Färjestads-spelaren sänkte Pacioretty med en rejäl tackling mot sargen - en tackling som fick Montreal-polisen att inleda en utredning som å andra sidan lades ned.

David Ferriol sätter stopp

Det gäller att sätta stopp på sina motståndarspelare i rugby. Men David Ferriol gjorde det kanske lite för hårt när hans Dragons Catalans drabbade samman med Bradford Bulls.

Stolen i luften

Först och främst var det tur att den här "tacklingen" aldrig skadade någon. Men vad Southhamptons Oscar Gobern tänkte på här förblir ett mysterium.

Alan Hutton mördar Longs ben

Aston Villas Alan Hutton är knappast känd för att vara en finlirare. Snarare tvärtom.

Fråga bara West Bromwich-spelaren Shane Long, som kapades rejält av Hutton.

Magnus Kahnberg sänks

Årets kanske fulaste tackling i elitserien. Brynäs Sebastian Karlsson sänkte Frölundas Magnus Kahnberg rejält, när han använde klubban mot Frölundaspelarens ansikte.

Kahnberg, som fick en ordentlig hjärnskakning, ett jack över ena ögonbrynet och några utslagna tänder, mindes ingenting av själva överfallet och förlät sedan Karlsson, som fick årets hårdaste straff för idiottacklingen. Elva matcher fick han se från läktarplats.

Spark i ansiktet

Det var i maj som Genk drabbade samman med Standard Liege. Skräckfilmsscener utspelades när hemmalagets Chris Mavinga fick för sig att rensa bort bollen med en högspark i samband med en löpduell med gästernas Mehdi Carcela. Men Mavinga missade bollen - och träffade Carcela rakt i ansiktet.

Bortaspelaren föll livlöst till marken och han fördes genast till sjukhus där han senare behandlades för flera ansiktsfrakturer, hjärnskakning och en krossad tand.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.