Alberto Contador missar OS - men kan börja tävla i augusti igen.
1 av 2
Alberto Contador missar OS - men kan börja tävla i augusti igen. - Foto: Scanpix
I Spanien friades Contador där han hävdade att han hade fått i sig genom en köttbit. Men högsta cykelförbundet Cas fäller Contador och domen blir två år.
2 av 2
I Spanien friades Contador där han hävdade att han hade fått i sig genom en köttbit. Men högsta cykelförbundet Cas fäller Contador och domen blir två år. - Foto: Scanpix

Cykelstjärnan stängs av i två år - missar OS

Spanjoren Alberto Contador fick i dag sin dom: "Det är en ledsam dag för sporten".


Andra kända fall

Den svenske cyklisten Nicklas Axelsson har blivit avstängd från all idrott på livstid efter att ha åkt fast två gånger under sin karriär med epo i blodet.

Floyd Landis, som vann Tour de France 2006, var dopad under tiden han tog seger efter att ha haft testosteron i sig. Amerikanen har på senare tid pekat ut den sjufaldige Tour de France-vinnaren Lance Armstrong för att ha använt dopning. Något som ”Mellow Johnny” förnekar.

För bara några dagar sedan blev den franske cyklisten Michael Lerpe avstängd i två år efter att ha testats positivt för epo.

LONDON. Det var 2010 som spanjoren åkte fast i en kontroll under Tour de France och Alberto Contador testades positivt för clenbuterol.

I dag, efter år av utredningar och överklagande, fick stjärncyklisten sin dom.

– Det är en ledsam dag för sporten. Vissa ser det kanske som en seger, men det är inte alls fallet, säger Internationella cykelförbundets ordförande Pat McQuaid, enligt Sky Sports.

29-åringen döms till två års tävlingsförbud och fråntas bland annat segern i Tour de France. Contador missar OS i London - men kan börja tävla i augusti eftersom att straffet gäller retroaktivt och sträcker sig från augusti 2010.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!