Dan Sahlin fick sin karriär förstörd av skador.
1 av 5
Dan Sahlin fick sin karriär förstörd av skador.
1997 vann han skytteligan med Örebro och förde dem till en andraplats i allsvenskan.
2 av 5
1997 vann han skytteligan med Örebro och förde dem till en andraplats i allsvenskan.
Men det var Hammarby han slog igenom.
3 av 5
Men det var Hammarby han slog igenom.
Och det är Söderstadions gräsmatta han saknar att lira på.
4 av 5
Och det är Söderstadions gräsmatta han saknar att lira på.
Karriären tog slut 2000 när han spelade i Ålborg.
5 av 5
Karriären tog slut 2000 när han spelade i Ålborg.

Publikfavoriten - med Dan Sahlin

Han lirade i både Hammarby och Örebro och gjorde succé i båda klubbarna. Nyheter24 har pratat med Dan Sahlin - den målfarlige anfallaren som fick sin karriär förstörd av skador.


STOCKHOLM. Det var knappast en ung talang som Hammarby valde att satsa på när de värvade Dan Sahlin 1994. Den målfarlige anfallaren skulle fylla 28 år - men det var när han satte på sig den grönvitrandiga tröjan som han slog igenom på riktigt.

Och trots att det endast blev en säsong med Bajen innan degraderingen 1995 och utlåningen till Birmingham City, så är det bara goda minnen han har därifrån.

– Jag saknar att spela på Söderstadion. Det var alltid ett fantastiskt tryck där. Men det var inte så illa på St Andrews heller, säger han till Nyheter24.

I dag har det gått tolv år sedan den målfarlige anfallaren tvingades lägga av. Efter tiden i Birmingham och efter tiden i Örebro - där han briljerade fullständigt och blev skyttekung och förde ÖSK till en andraplats i allsvenskan - blev skadorna alldeles för allvarliga och för många.

Till slut kraschade karriären i danska Ålborg. Och förutom en kort tränarsejour i Nynäshamn så har det aldrig riktigt lockat att fortsätta jobba med fotboll.

– Var sak har sin tid. Det var roligt ett år men sen blev man jäkligt less på det. Det var för oseriöst med division fyra och det var ingenting för mig, säger han.

Hur ser du tillbaka på din karriär?

– Det är med blandade känslor. Det var helt fantastiskt med alla mål och mitt snitt med typ 50 mål på 80 matcher. Men det är trist att det slutade med skadan i Ålborg. Jag var väldigt skadebenägen, säger han.

"Jag spelar med sjuka lirare"

Men att lira med gamla toppspelare åtminstone en gång i veckan är inte tillräckligt oseriöst för Sahlin, som håller igång ordentligt trots skadorna.

– Jag spelar fotboll varje torsdag i Brommahallarna med sjuka lirare som Gary Sundgren, Krister Nordin, Andreas Andersson, Thomas Bodström och Jesper Bodström. Det har vi gjort de senaste sex, sju åren, säger Sahlin till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Gary Sundgren är jäkligt vass. Andreas Andersson och Jesper Blomquist också.

Varför är de så bra?

– De går väl in i närkamperna som jag gjorde när jag var ung.

Vilken klass håller du?

– Jag är grym de första 25 minuterna. Sen går det bara sämre.

FEM SNABBA MED DAN SAHLIN

Bästa lagkamraten?

– Arnor Gudjohnsen, Örebro. Torbjörn Boje, Ålborg.

Bästa medspelare?

– Patrik Andersson.

Största meriten från karriären?

– Skyttekung, 1997,

Ser helst på TV?

– Liverpool såklart.

Örebro eller Hammarby?

– Örebro.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.