Glädjen visste inga gränser.
1 av 10
Glädjen visste inga gränser. - Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix
LeBron James flyttade från Cleveland Cavaliers för att ha chansen att vinna titeln.
2 av 10
LeBron James flyttade från Cleveland Cavaliers för att ha chansen att vinna titeln. - Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix
"Det var ett svårt beslut men jag hade en ljus framtid här och det här är en dröm som går i uppfyllelse", sade han i natt.
3 av 10
"Det var ett svårt beslut men jag hade en ljus framtid här och det här är en dröm som går i uppfyllelse", sade han i natt. - Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix
James har varit i två finaler tidigare men förlorat bägge. Efter slutsignalen var han överlycklig och kramade om lagkamraten Dwyane Wade.
4 av 10
James har varit i två finaler tidigare men förlorat bägge. Efter slutsignalen var han överlycklig och kramade om lagkamraten Dwyane Wade. - Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix
Heat har varit det klart bättre laget under hela finalserien och Oklahoma har inte kunnat stå emot det stjärnfyllda Miamilaget.
5 av 10
Heat har varit det klart bättre laget under hela finalserien och Oklahoma har inte kunnat stå emot det stjärnfyllda Miamilaget. - Foto: Mike Segar/AP/Scanpix
Senast Heat vann var säsongen 2005/2006.
6 av 10
Senast Heat vann var säsongen 2005/2006. - Foto: Ronald Martinez/AP/Scanpix
 Heat-spelaren Chris Bosh på segerfesten. En rimlig gissning är att det festades vilt i natt.
7 av 10
Heat-spelaren Chris Bosh på segerfesten. En rimlig gissning är att det festades vilt i natt. - Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix
I ett stjärnfyllt lag är LeBron James, 27, den största. James svarade för 26 poäng i finalen och utsågs efter matchen till ligans mest värdefulla spelare.
8 av 10
I ett stjärnfyllt lag är LeBron James, 27, den största. James svarade för 26 poäng i finalen och utsågs efter matchen till ligans mest värdefulla spelare. - Foto: Lynne Sladky/AP/Scanpix
Miami Heat har vann matchserien med 4-1.
9 av 10
Miami Heat har vann matchserien med 4-1. - Foto: Larry W. Smith/Scanpix
Segerkonfetti i mängder seglade ner över euforiska spelare och fans efter slutsignalen i natt.
10 av 10
Segerkonfetti i mängder seglade ner över euforiska spelare och fans efter slutsignalen i natt. - Foto: Wilfredo Lee/Scanpix

BILDEXTRA: Miami Heat NBA-mästare i natt

Miami Heat besegrade Oklahoma City med 121-106 och tog klubbens andra NBA-titel. För superstjärnan LeBron James var det första titeln på tre försök – och i natt firades det rejält i Miami.


 

/
/
/
/
NBA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.