Snowboardslandslagets Kevin Bäckström (till höger) och Tor Lundström (till vänster) var under måndagen på strippklubb.
1 av 6
Snowboardslandslagets Kevin Bäckström (till höger) och Tor Lundström (till vänster) var under måndagen på strippklubb. - Foto: Scanpix, Faksimil/Instagram
Bäckström tycker inte att han har gjort fel: "Alla gillar väl tjejer?"
2 av 6
Bäckström tycker inte att han har gjort fel: "Alla gillar väl tjejer?" - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Inte heller Tor Lundström tycker att det var fel att gå på strippklubben.
3 av 6
Inte heller Tor Lundström tycker att det var fel att gå på strippklubben. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Landslagets sportchef Olle Danielsson gillar det dock inte: "Det är överhuvudtaget inte förenligt med våra värden i landslaget."
4 av 6
Landslagets sportchef Olle Danielsson gillar det dock inte: "Det är överhuvudtaget inte förenligt med våra värden i landslaget." - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
"Då får han väl vara sura då", kommenterar Lundström.
5 av 6
"Då får han väl vara sura då", kommenterar Lundström. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Landslagets sportchef säger nu att de ska diskutera frågan med landslagsåkarna.
6 av 6
Landslagets sportchef säger nu att de ska diskutera frågan med landslagsåkarna. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Landslagsstjärnorna hängde på strippklubb – sågas av ledningen

Snowboardlandslagets stjärnåkare Kevin Bäckström och Tor Lundström besökte under natten till tisdagen en strippklubb i Österrike, kan Nyheter24 avslöja. Detta samtidigt som de deltar i landslagets läger inför säsongen. Nu sågas de båda av förbundet: "Det är så han bygger sin image men det är ingenting som vi i landslaget står för."


Mer om Kevin och Tor

Kevin Bäckström:

Född: 1992
Klubb: Ulricehamn Snowboard Evolution
Bor: Ulricehamn
Höjdpunkt: Videopart of the year i Transworld Snowboarding
Favorittrick: Backside 180 no grab
Viktigt för mig: Ha kul
Drömåkning: Puder i Japan

Tor Lundström:

Född: 1992
Klubb: Ulricehamn Snowboard Evolution
Bor: Göteborg
Höjdpunkt: 1:a Stylewars 2011
Favorittrick: Backside 180
Viktigt för mig: Att ha kul och åka med stil
Drömåkning: Puder

Faktan från skidor.com

HINTERTUX. Det svenska snowboardlandslaget är just nu på träningsläger i österrikiska alperna och laddar inför den kommande säsongen. Så gör även stjärnskotten Kevin Bäckström, 20, och Tor Lundström, 20, som officiellt är där på lägret med sin sponsor Nike. De tränas dock av landslagets snowboard- och freestyletränare Joakim Hammar.

Under måndagen besökte Bäckström och Lundström, tillsammans med några norska vänner, en strippklubb på orten. Något som Bäckström förevigade på instagram. Han betygsatte även klubben: "Stripclubs in austria sucks".

– Det var väl trevligt. Jag kollade på lite tjejer och hängde bara med några kompisar, säger den 20-årige freestyleåkaren till Nyheter24

"Inte förenligt med våra värden"

Landslagets sportchef Olle Danielsson är inte lika road och kallar Bäckströms agerande för "omoget". 

– Det är överhuvudtaget inte förenligt med våra värden i landslaget.

Bäckström har tidigare kritiserats av sin lokala tidning Ulricehamns tidning för att ha publicerat bilder på lättklädda kvinnor i sin blogg och på instagram. Något han kommenterade med ett blogginlägg där han skrev "Eran tidning suger, min blogg rockar!"

– Det tyder på någon sorts omognad. Jag vet att Kevin lever sitt liv så, där mycket fokuseras kring tjejer just nu. Det är så han bygger sin image men det är ingenting som vi i landslaget står för.

"Vi måste ta ett snack med honom"

Olle Danielsson tycker att det finns en problematik med att landslagsåkarna går på strippklubb samtidigt som de deltar i ett landslagsläger och är därför kritisk till åkarnas agerande.

– Jag förstår att man kan se jävligt snett på det. Vi måste ta ett snack med honom för jag tycker inte alls att det är okej. 

Bäckström å andra sidan förstår inte kritiken och tycker att han ska få göra vad han vill på sin fritid.

– Vad är det för fel med det? Jag tror att alla ungdomar har gått på strippklubb någon gång. Jag var bara där i 30 minuter och det var ju inte så att jag blev dyngfull. Det förstör inte min träning eller skadar mig så, säger han och förklarar besöket vidare.

"Alla gillar väl tjejer?"

– Jag tycker tjejer är fina. Vem gör inte det som är ung och kille? Alla gillar väl tjejer, frågar han samtidigt som han berättar att han har varit på strippklubb vid ett flertal tillfällen.

– Bara för att vi har sponsorer och är med i landslaget borde väl vi kunna få gå på strippklubb precis som alla andra Svenssons.

Även landslagskompisen Tor Lundström är oförstående inför kritiken. 

– Vi kollade bara lite brudar och drack lite öl. Jag känner inte att vi har gjort något fel. 

Landslagets sportchef håller inte med Bäckström och Lundström och är rädd för vilka konsekvenser det kan få om sponsorer drar tillbaka sina bidrag på grund av detta.

– Om någon kopplar ihop och länkar det här till landslaget så är det inte bra. Indirekt påverkas även de av detta med sponsorerna. Vi har inte de pengarna att röra oss med som det är nu i alla fall.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.