Kristin Störmer Steira och Vibeke Skofterud viker ut sig – från sitt träningsläger i italienska Val Senales.
1 av 4
Kristin Störmer Steira och Vibeke Skofterud viker ut sig – från sitt träningsläger i italienska Val Senales. - Foto: Faksimil/Twitter.com
Anledningen till utviket är att den norske före detta cyklisten och numera ordföranden i cykelförbundet Steffen Kjærgaard har erkänt att han var dopad under karriären.
2 av 4
Anledningen till utviket är att den norske före detta cyklisten och numera ordföranden i cykelförbundet Steffen Kjærgaard har erkänt att han var dopad under karriären. - Foto: Scanpix
Skofterud med full mundering.
3 av 4
Skofterud med full mundering. - Foto: Darko Bandic/SCANPIX
Och självklart även Störmer Steira – något annat hade ju varit oetiskt.
4 av 4
Och självklart även Störmer Steira – något annat hade ju varit oetiskt. - Foto: Scanpix

Norska skidstjärnorna viker ut sig

De norska skidstjärnorna Kristin Störmer Steira och Vibeke Skofterud slänger kläderna. Allt för att berätta att de är dopingfria: "100 procent ren".


Dopingskandalerna och utviken byter om varandra stup i kvarten just nu. Den senaste nyheten är att den förre stjärncyklisten och numera ordföranden i Norges cyklingsförbund, Steffen Kjærgaard, har erkänt att han dopade sig under sin karriär. Kjærgaard tävlade för samma stall som dopingdömde Lance Armstrong. Han som under måndagen blev avstängd på livstid från cyklingen på grund av doping.

Med anledning av detta har de norska skidstjärnorna Kristin Störmer Steira och Vikebe Skofterud valt att vika ut sig från sitt träningsläger i italienska Val Senales.

https://twitter.com/StoermerSteira/status/260710393792569345

Störmer Steira förklarar utviket i norska tidningen Dagbladet.

– Vi hade en fotosession uppe på glaciären efter att de flesta andra hade åkt ner. Först tog vi bilder i våra sport-BH och sen sa vi att "vi tar några utan", säger Störmer Steira till norska Dagbladet och fortsätter.

– Det var från början ett skämt, men så hade det ju varit mycket snack om Steffan Kjærgaard. Så vi tyckte det här kunde vara ett sätt att visa vår ståndpunkt på, säger hon.

Ett annorlunda, men ack så uppmärksammat sätt, att för att visa sin ståndpunkt. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!