Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
72
reaktioner idag

Norska skidstjärnorna viker ut sig

De norska skidstjärnorna Kristin Störmer Steira och Vibeke Skofterud slänger kläderna. Allt för att berätta att de är dopingfria: "100 procent ren".

Kristin Störmer Steira och Vibeke Skofterud viker ut sig – från sitt träningsläger i italienska Val Senales.

Anledningen till utviket är att den norske före detta cyklisten och numera ordföranden i cykelförbundet Steffen Kjærgaard har erkänt att han var dopad under karriären.

Skofterud med full mundering.

Och självklart även Störmer Steira – något annat hade ju varit oetiskt.

Dopingskandalerna och utviken byter om varandra stup i kvarten just nu. Den senaste nyheten är att den förre stjärncyklisten och numera ordföranden i Norges cyklingsförbund, Steffen Kjærgaard, har erkänt att han dopade sig under sin karriär. Kjærgaard tävlade för samma stall som dopingdömde Lance Armstrong. Han som under måndagen blev avstängd på livstid från cyklingen på grund av doping.

Med anledning av detta har de norska skidstjärnorna Kristin Störmer Steira och Vikebe Skofterud valt att vika ut sig från sitt träningsläger i italienska Val Senales.

https://twitter.com/StoermerSteira/status/260710393792569345

Störmer Steira förklarar utviket i norska tidningen Dagbladet.

– Vi hade en fotosession uppe på glaciären efter att de flesta andra hade åkt ner. Först tog vi bilder i våra sport-BH och sen sa vi att "vi tar några utan", säger Störmer Steira till norska Dagbladet och fortsätter.

– Det var från början ett skämt, men så hade det ju varit mycket snack om Steffan Kjærgaard. Så vi tyckte det här kunde vara ett sätt att visa vår ståndpunkt på, säger hon.

Ett annorlunda, men ack så uppmärksammat sätt, att för att visa sin ståndpunkt.