Klarar sig DIF utan Landeskog? Än så länge verkar det knappt så...
1 av 4
Klarar sig DIF utan Landeskog? Än så länge verkar det knappt så... - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Nyheter24 älskar hångelfesten!
2 av 4
Nyheter24 älskar hångelfesten! - Foto: Faksimil/Resumé
Mattias Lindström knatar vidare mot Danmark efter att HIF behandlat honom risigt. Lycka till!
3 av 4
Mattias Lindström knatar vidare mot Danmark efter att HIF behandlat honom risigt. Lycka till! - Foto: Stefan Jerrevang/SCANPIX
Engelsk fotboll kan gott skämmas ett slag.
4 av 4
Engelsk fotboll kan gott skämmas ett slag. - Foto: Peter Dejong/Scanpix

Veckans avgå: "Det är hockey, inte tennis"

Hylla den som hyllas bör – och resten kan avgå. Så låter det när sportredaktionen sammanfattar veckans händelser.


Om Veckans avgå

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Ska någon av oss avgå?

HYLLA

Den norska tidningen Josimar som tar till annorlunda knep för att väcka uppmärksamhet. Att göra en karikatyr på Zlatan och Ribery som hånglar är inget annat än lysande. Främst för att det är två storstjärnor i en homofobisk bransch, men även för att vi tror att båda två ogillar stilgreppet å det grövsta. För första och troligtvis enda gången den här hösten/vintern säger Nyheter24, Heja Norge!

AVGÅ

Brittisk fotboll i Premier League. Det fanns en tid när det talades om England som fotbollens mecka. I dag verkar bara spillror finnas kvar. Arsenal får spö med 2-0 hemma mot Shalke 04, Chelsea blir uppläxade av Shahktar Donetsk och Manchester City faller mot tyska Dortmund. Det enda lag som faktiskt gjorde sitt jobb var Manchester United, men då ska det nämnas att de låg under med 2-0 innan återupphämtningen kom. På Old Trafford. Mot Braga. Seriöst, Engelsk fotboll, skärp er eller avgå.

AVGÅ

Djurgården Hockey, ni skulle dominera Hockeyallsvenskan. Istället får ni spö av Almtuna och Troja/Ljungby. Nyheter24 förstår om fansen är helt tokiga. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Det är hockey, inte tennis, Landeskog kan inte bära ett helt lag ensam på sina axlar. Så kliv fram ni som vet hur det ska gå till, Kristofer Ottosson, Douglas Murray och Jimmie Ölvestad. Vägen tillbaka mot Elitserien må vara lång, men med Djurgårdens trupp ska den inte vara så knagglig.

AVGÅ

Mattias Lindström har spelat över 200 matcher för Helsingborg IF. Och trots att han har startat större delen av säsongens matcher fick han i veckan veta att han inte längre är önskvärd i klubben. 

– Det hade jag inte riktigt förväntat mig, sa 32-åringen som nu verkar vara aktuell för spel i danska Esbjerg.

Det må vända fort i fotbollens värld, men så behandlar man inte en trotjänare. Lycka till i Danmark, Mattias!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!