Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brottare kallades för "blatte" - stängs av

Bilal Musa (rött) har stängts av på grund av sin reaktion mot publikens glåpord.
1 av 3

Bilal Musa (rött) har stängts av på grund av sin reaktion mot publikens glåpord.

Bildbyrån / Lennart Månsson

Han planerar dock inte att avsluta sin karriär som brottare.
2 av 3

Han planerar dock inte att avsluta sin karriär som brottare.

Bildbyrån / Lennart Månsson

Här ser vi Musa i en match mot Eduarnis Tellez.
3 av 3

Här ser vi Musa i en match mot Eduarnis Tellez.

Bildbyrån / Lennart Månsson

Sport | 28/11/2012 12:41

Publiken skrek "blatte" och "spagge" till den 33-årige brottaren. I raseriutbrottet som följde från brottaren spottade han mot publiken och gav sin motståndare en örfil. Nu stängs han av.

MALMÖ. Fredagens brottningsmatch mellan Malmö Tiger och Sjöbo slutade i kaos. Publiken skrek "jävla apa", "blatte" och "spagge" till Malmö-brottaren Bilal Musa, det fick 33-åringen att flippa. I rent raseri ska Musa ha gett motståndaren Christoffer Svensson en örfil samt spottat mot publiken. 

Nu väljer Malmö Tiger att stänga av Bilal Musa.

– Bilal Musa har betett sig oacceptabelt. Efter det inträffade har vi pratat med varje brottare om vad som gäller, säger Dan Niss som sitter i klubbstyrelsen till Sydsvenskan.

Skickat in skriftlig ursäkt

Föreningen har nu skickat en skriftlig ursäkt till domarkåren och till skånska brottningsförbundet. Domaren Paul Edvinstam som dömde matchen har dock full förståelse för att Musa reagerade som han gjorde.

– Bilal Musas sätt att agera var fel men man kan förstå att han blev förbannad när han fick höra ord som ”blatte” och ”spagge” under hela matchen, säger han.

Bilal Musa själv är ångerfull efter sitt raseriutbrott.

– Motståndaren använde fula grepp. Men det var publikens rasistiska ord som fick allt att rinna över. Jag har brottats i tjugo år och förlorat många matcher utan att ens sparka på en papperskorg efteråt, säger Bilal Musa.

"Hade aldrig tillåtits" 

På internet har händelsen också upprört och man ifrågasätter hur fegt regelsystemet är för idrottssupportrar.

"Finns smygrasism"

Dan Niss menar att Bilal Musas uppträdande är oacceptabelt sedan Malmö-klubben har sina lokaler i Rosengård, vilket gör att klubben alltid har ögonen på sig och därmed måste uppträda felfritt.

– Vi kan väl inte förneka att det finns smygrasism. Dessutom är vi faktiskt en fostrande förening. Många av våra medlemmar kommer från socialt utsatta förhållanden, säger Niss till Sydsvenskan.

33-åringen Bilal Musa har valt att acceptera sin avstängning utan att överklaga, detta sedan han vill vara en förebild för andra ungdomar i Rosengård och Malmö. Han vill dock inte avsluta karriären på grund av beslutet och kommer således att satsa vidare. Om det blir på brottning eller MMA får framtiden utvisa.