Mattias Weinhandl, en chokladtorsk. Främst är det Polly-choklad som gäller.
1 av 3
Mattias Weinhandl, en chokladtorsk. Främst är det Polly-choklad som gäller. - Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Weinhandl med drömsk blick. Drömmer han om en påse Polly måntro?
2 av 3
Weinhandl med drömsk blick. Drömmer han om en påse Polly måntro? - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Weinhandl är noga med att skydda tänderna på isen. När han var yngre hade han några hål. Men det berodde inte på chokladen han stoppade i sig, menar han själv.
3 av 3
Weinhandl är noga med att skydda tänderna på isen. När han var yngre hade han några hål. Men det berodde inte på chokladen han stoppade i sig, menar han själv. - Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Mattias Weinhandl: "Cloetta är favoriten, främst Polly då."

VID SIDAN AV. Mattias Weinhandl gillar inte bara att spela hockey. Han gillar chocklad också. Så pass mycket att han ibland måste tänka sig för så han inte föräter sig på choklad.


Vid sidan av

Vid sidan av är vår artikelserie på Nyheter24 där vi nördar ner oss bland idrottsstjärnornas största intressen utöver idrotten.

Vem tycker DU att vi ska prata med? Vet du någon idrottare med ett roligt intresse som du skulle vilja veta mer om?

Tveka inte att tipsa oss på sport@nyheter24.se.

När upptäckte du att du gillade choklad?

– Då var jag nog inte gammal. Jag växte upp med Polly-påsen.

Fick du många hål i tänderna av att äta Polly?

– Nej, jag hade väl några hål när jag var liten men det berodde nog inte på chokladen.

Så det är Cloetta som gäller för dig med andra ord?

– Cloetta är favoriten, främst Polly då. Sen mörkare choklad också. Typ Valrhona-choklad, tror den är 72-procentig. Godiva-choklad är gott också.

Du verkar ju vara värsta finsmakaren.

– Äh, men det är fint att lyxa till det i bland. När man äter ute till exempel.

Om du bara fick äta en sorts choklad i resten av ditt liv. Vilken skulle det bli?

– Polly skulle det få bli.

Måste du lägga band på dig?

– Ja, ibland får man tänka sig för. Det är svårt med Polly, så lätt att hela påsen tar slut. Man kan ju inte äta hela tiden, utan man får ta det i små doser helt enkelt.

Gör du egen choklad?

– Jag gjorde fondant till Kim Staal när vi spelade tillsammans. Det är en dessert.

Till sist då, vilken julchoklad rekommenderar du?

– Chokladpraliner skulle jag säga. Polly bland annat.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!