Torsdag 23 Sep
Stockholm

Allsvenske stjärnan åtalas misstänkt för sexuellt utnyttjande

Brottsrubriceringen ändras från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn.
Brottsrubriceringen ändras från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn. Foto: SCANPIX

Den allsvenske fotbollsspelaren som anhölls i november misstänkt för att sexuellt utnyttjat ett barn kommer att åtalas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Framtiden i klubben osäker

 – De har haft sexuellt umgänge, säger kammaråklagare Ulrika Rogland, som leder förundersökningen.

Spelarens framtid i klubben är nu osäker. Enligt uppgifter till Expressen ifrågasätter klubben om spelaren kan spela vidare i allsvenskan.

– Sakfrågan är inte klarlagd. Därför vill jag inte på något sätt föregripa hur vi kommer att agera som klubb mot spelaren. Det kommer långt senare, säger ledaren.

Den allsvenska fotbollsspelaren som greps den 17:e november misstänkt för våldtäkt mot barn kommer att åtalas i nästa vecka. Brottet ska ha begåtts den åttonde november i Malmö. 

Den 14-åriga flickan som anmälde fotbollsspelaren har berättat att hon lärt känna honom via Facebook och att de hade kontakt en tid innan de träffades.

Det som ledde till anmälan sägs vara att flickan mått väldigt dåligt efter att hon träffat fotbollsspelaren. Efter att ha pratat med flera personer i hennes närhet beslutade hon till sist att göra en anmälan.

Sexuellt utnyttjande av barn

På torsdagen meddelade kammaråklagaren Ulrika Rogland att hon kommer att väcka åtal mot den allsvenske fotbollsspelaren. Tidigare var mannen misstänkt för våldtäkt mot barn, men brottsrubriceringen har ändrats till sexuellt utnyttjande av barn.

Fotbollsspelaren, som har en framträdande roll i sitt klubblag, förhördes i samband med gripandet men släpptes senare på fri fot. Brottsmisstankarna mot mannen kvarstod dock.

– Vi har redan hört många personer och bedömer att det inte finns någon risk att han förstör utredningen på fri fot, sa kammaråklagare Ulrika Rogland då enligt Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela