Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige körde över Finland i VM-finalen

- 09/12/2012, 18:07 -
Sverige är världsmästare i innebandy igen.
1 av 3

Sverige är världsmästare i innebandy igen.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Finland hade inte en chans och åkte på stryk med 11–5.
2 av 3

Finland hade inte en chans och åkte på stryk med 11–5.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Är det en framtida OS-gren lär det bli några OS-guld för Sveriges del.
3 av 3

Är det en framtida OS-gren lär det bli några OS-guld för Sveriges del.

Carl Sandin / BILDBYRÅN

Sverige vann VM-finalen i innebandy med 11–5. För motståndet stod världstvåan Finland. Är det ens lönt att ha ett världsmästerskap då?

ZÜRICH. Sverige körde över, krossade och mosade Finland i VM-finalen. Slutresultatet blev 11–5 och att ens skriva ett referat om matchen känns onödigt. Sverige var bättre på alla punkter, Finland hade inte en chans.

Sverige ledde med 3–0 efter den första perioden, det var först i andra halvlek som det på riktigt tog fart för svenskarna. 

Den svenska andra-kedjan med Carl-Johan Nilsson, Patrik Malmström och turneringens bäste spelare Kim Nilsson i täten var ställningen 9–1 när andra perioden var slut. Förnedringen var ett faktum och Sverige kunde promenera hem sitt första VM-guld på fyra år. Exakt hur det kan ha dröjt fyra år är oklart.

"Borde bli OS-gren"

Man kan dock fråga sig om det ens är lönt att ha ett världsmästerskap i en sport där en VM-final slutar som årets final gjorde. När ett land är så överlägsna att VM börjar i finalen, och väl där är det inget snack om saken heller. 11–5 i en VM-final är ett sjukt resultat i en VM-final.

På Twitter skojades det friskt om innebandyns status som sport, den före detta höjdhopparen Stefan Holm tycker att det är dags att göra en OS-gren av innebandyn.

Trots det svenska VM-guldet, som naturligtvis är en fantastisk insats, så ifrågasätts sportens status på internet.

Men visst är folk glada, som sig bör när man vunnit VM-guld. 

Grattis Sverige till VM-guldet! För man ska komma ihåg att ett VM-guld är alltid ett VM-guld, hur ojämnt det än må vara.