Baskettalangen som får brottsligheten att gå ned

Aquille Carr från Baltimore är USA:s nästa stora baskethopp. Sina 170 centimeter till trots är 19-åringen så pass bra att han fått brottsligheten i Baltimore att gå ned.


Brottslighet i Baltimore

Brottsligheten i Baltimore är högre än i de flesta andra amerikanska städer. 2010 mördades 223 personer i staden. 2011 mördades 196 personer, vilket var den lägsta siffran sedan 1978 då 197 mord rapporterades. I Baltimore bor det ungefär 600 000 människor.

I Sverige mördas ungefär 100 personer per år. Här bor det 9 500 0000 människor.

BALTIMORE. Som basketspelare är det en fördel att vara lång. Korgen sitter tre meter över marken och att nå så högt kräver sina centimetrar. Men Aquille Carr från Baltimore, Maryland trotsar basketkonventionerna och frälser nu USA med sina basketkonster. Med sina 170 centimeter är han avsevärt mycket kortare än sina med- och motspelare.

Men det är inget som hindrar Carr. Hans längd, eller snarare brist på längd, gör honom mycket snabbare och tillsammans med en bländande teknik är han näst intill omöjlig att stoppa. Något som publiken älskar att se. Skolan han spelar för, Patterson Senior High, har flera gånger fått flytta matcherna från sin egen baskethall till universitetets för att rymma all publik.

I ett väldigt brotts- och våldsdrabbat Baltimore är Carrs uppvisningar väldigt viktiga för den östra delen av staden.

– Brottsligheten i East Baltimore minskar förmodligen när vi spelar, säger tränaren Harry Martin till Baltimore Sun.

Aquille Carr har därför fått smeknamnet "The Crime Stopper". Se videon nedan där Carr gör narr av sina motståndare.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!