Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
180
reaktioner idag

Skräckskadan: Pungkulan sprack

Ett täckt skott – en splittrad pungkula. Så illa gick det för Dalen-backen Anton Ermling i matchen mot Jönköping: "Jag är fruktansvärt öm".

Anton Ermlings pungkula splittrades av ett klubbskaft.

Det finns få skador som avskräcker det manliga könet så mycket som slag mot könsorganet. Därför är det nog många som kan känna empati för Superliga-spelaren Anton Ermling i Dalen. I helgens match mot Jönköping gick Ermling ner för att täcka ett skott och fick upp klubban rakt på juvelerna enligt Norran

– Jag spelade ett byte till efter smällen med lite is. Men när vi gick in för paus sa jag till tränaren att "det här går inte". När vi skulle sätta oss i bussen blev jag illamående och åkte till sjukhuset. Där är jag kvar, säger backen till Aftonbladet. 

Ermling tvingades till operation men hoppas på att bli fullt återställd.

– Ja, det gör ont och jag är fruktansvärt öm. Men jag är opererad och nu gäller det att skadan får läka av sig själv, säger han till tidningen

Förhoppningen är att han ska vara tillbaka till slutspelet om drygt sex veckor. 

Mer:

Mardrömsskadan: Bröt sin penis vid sex