Anton Ermlings pungkula splittrades av ett klubbskaft.
Anton Ermlings pungkula splittrades av ett klubbskaft. - Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Skräckskadan: Pungkulan sprack

Ett täckt skott – en splittrad pungkula. Så illa gick det för Dalen-backen Anton Ermling i matchen mot Jönköping: "Jag är fruktansvärt öm".


Det finns få skador som avskräcker det manliga könet så mycket som slag mot könsorganet. Därför är det nog många som kan känna empati för Superliga-spelaren Anton Ermling i Dalen. I helgens match mot Jönköping gick Ermling ner för att täcka ett skott och fick upp klubban rakt på juvelerna enligt Norran

– Jag spelade ett byte till efter smällen med lite is. Men när vi gick in för paus sa jag till tränaren att "det här går inte". När vi skulle sätta oss i bussen blev jag illamående och åkte till sjukhuset. Där är jag kvar, säger backen till Aftonbladet. 

Ermling tvingades till operation men hoppas på att bli fullt återställd.

– Ja, det gör ont och jag är fruktansvärt öm. Men jag är opererad och nu gäller det att skadan får läka av sig själv, säger han till tidningen

Förhoppningen är att han ska vara tillbaka till slutspelet om drygt sex veckor. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

2 timmar sedan
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

2 timmar sedan
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

3 timmar sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

3 timmar sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

3 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.